Les expectatives en la venda de petards apunten alt

Les botigues especialitzades en aquest entreteniment típic de la revetlla de Sant Joan han fet encomandes superiors a les de 2020

“A la gent d’Andorra li agrada el soroll”, explicava l’encarregat de la botiga Party Fiesta. La revetlla de Sant Joan s’aproxima, i amb ella la gana de comprar petards, una tradició tan arrelada com la mateixa celebració. Els especialitzats ja han fet les seves encomandes i ja han obert els punts repartits per diferents parròquies del principat. Les expectatives en la venda s’han disparat, i s’espera un cap de setmana amb molta afluència de compra.

L’any passat, com amb qualsevol altra festivitat, tot va ser molt precipitat i en l’últim moment. “Fins que no es donaren el permís no vam saber si es podria fer o no, així que les vendes van caure molt”, indiquen des de l’Armeria Andorrana. Molts d’ells no obriren gran part dels seus punts, però aquest any ja estan actius. El 2021, al contrari, s’espera que la revetlla sigui pràcticament normal, i això inclou la venda de petards.

“Sabem que la gent encara és prudent, però l’any passat ja vam poder vendre i esperem que aquest any continuarem igual”, comentaven des de Piroprat. A la botiga ja fa diversos dies que reben trucades per veure si estan oberts i ja poden adquirir els seus petards. També ha passat amb Party Fiesta, on moltes persones ja s’han apropat per fer la seva compra. Així i tot, “la gent sempre ve a l’últim moment”, afirmaven tots tres.

Quant a les preferències, sembla que el clàssic petard és el que triomfa per damunt de tots. “Hi ha de tants tipus, que finalment sempre és el que més s’emporten. Però també venem moltes bombetes”, explicaven des de Party Fiesta. A Piroprat tracten de recomanar les bateries, una mena de focs artificials a menor escala, “són molt maques i la gent no les coneix”.

Aquest cap de setmana serà clau per obtenir els petards per a la revetlla de Sant Joan i els botiguers ja n’estan preparats per als dies de màxima activitat. A Party Fiesta, a més de les encomandes de la gent, regalen un consell molt útil per a aquests temps i en el que les persones no hi pensen normalment. “Quan vagin a tirar els petards, els recordem que no portin el gel hidroalcohòlic a sobre, és altament perillós si entra en contacte amb el foc i pot causar ferides”.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending