L’estalvi fiscal de tenir la seu a Andorra

L’empresari Enrique Moris, des de fa uns dies a l’ull de l’huracà per les denúncies de persones que se senten enganyades pels seus cursos de ‘setters digitals’, revela quant ha pagat a Andorra d’impost de societats (886.000 euros) i quan hauria pagat a Espanya: 3,9

No és pas cap secret que la fiscalitat al Principat és molt més beneficiosa que la dels països de l’entorn. Ara, però, algú l’ha quantificat. Almenys, en el seu cas. L’empresari Enrique Moris, des de fa uns dies a l’ull de l’huracà per les queixes que hauria rebut el departament de Consum del Govern de persones que se senten enganyades pels seus cursos per convertir-se en ‘setters digitals’, ha fet públic quin és l’estalvi fiscal que li ha suposat establir-se al Principat. Ho fa fet, tot s’ha de dir, llançant un dard als dos partits actualment al govern en funcions a Espanya: PSOE i Sumar/Podemos.

A través d’una piulada a X, la xarxa social antigament coneguda com a Twitter, Moris ha explicat (i ho ha fet amb una demostració gràfica, quin ha estat el resultat del seu impost de societats. Així, indica que ha hagut d’abonar al Govern un total de 886.000 euros. Tot això en concepte dels beneficis obtinguts durant l’any 2022.

En canvi, indica que si la seu de la seva empresa estigués per sota de la frontera del riu Runer, el que hauria hagut de pagar seria una quantitat molt més elevada. La xifra en 3,9 milions d’euros. Per tant, l’estalvi d’establir-se al Principat, si les dades aportades en la piulada són correctes, superaria els tres milions en només un exercici.

Moris aprofita per, posteriorment, carregar contra el PSOE i contra SUMAR. “Diuen que perquè el país funcioni bé cal cuidar el marroquí de torn i no els emprenedors/empresaris”, afirma. La piulada ha iniciat un fil de respostes i debat intens, amb alguna sortida de to. Hi ha qui li dona la raó i denuncia l’elevada fiscalitat a Espanya i altres usuaris lamenten que prefereixi no contribuir al seu país.

Comentaris (11)

Trending