L’esperança feta cançó

‘Ens en sortirem’ és el títol nascut durant la pandèmia que encapçala el projecte ‘Nenes i nens d’Andorra’ per transmetre optimisme i felicitat en els durs temps

Fa un any, durant l’abril de 2020, va sortir la lletra que s’escolta a ‘Ens en sortirem’. Són paraules d’alegria i esperança, nascudes en la foscor del confinament i la incertesa d’aquells temps. Una vegada composta i gravada, va quedar inacabada. La situació no permetia que, els grans protagonistes, prengueren part. Ara, dotze mesos després, les nenes i els nens d’Andorra han pogut entonar les seves veus per enviar un missatge clar a la societat del país: l’esperança no s’acaba.

 

‘Fa un dia molt bonic d’abril, però tot està massa tranquil’. Així comença la cançó que recorda uns dies que, per als més menuts, van resultar molt complicats. No poder sortir, ni veure als amics, la família, ni anar a l’escola. Paraules tristes que tenen un objectiu contrari, recordar-nos d’on venim, treure un somriure i animar a la població a seguir lluitant per recuperar la normalitat quan la Covid-19 encara està present al dia a dia. És una lletra cantada pels més menuts, però dirigida, principalment, als adults, per recordar-los que l’optimisme mai s’ha de perdre.

“Els grans protagonistes d’aquesta cançó són ells: les nenes i els nens d’Andorra”

Al darrere d’aquest projecte solidari i sense objectiu lucratiu hi ha molts noms. Cap d’ells és tan protagonista com els de les nenes i els nens que entonen la cançó. El cap creador és Niki Francesca, artista andorrà. Però, en la seva conversa amb l’Altaveu, deixa molt clar que ell no és el focus d’atenció. “Som un gran equip, a més dels col·legis, els professors i els petits cantors, també hi ha tècnics audiovisuals, Peralba com a advocada... Al final els principals són els menuts”, comenta Francesca. També explica que les veus són dels Petits Cantors i de l’escola Relative Music, amb les seves directores al capdavant.

El projecte ‘Nenes i nens d’Andorra' encara tindrà molta vida al davant. El següent pas és aconseguir gravar un videoclip, “volem reunir tota la canalla que ens sigui possible i que siguin els grans protagonistes”, explica Francesca. L’artista afegix que s’està pendent de veure si Govern pot subvencionar la producció i que hi puguin participar les escoles per llençar el missatge final: ‘Ens en sortirem’.

Comentaris

Trending