Dos partits contra les cordes i els que van preveure la desfeta i no van ser escoltats a Sant Julià

La parròquia es desperta amb Unió Laurediana i Demòcrates tocats i la indignació d'aquells que van avisar, sense èxit, que la candidatura no anava pel bon camí

Comentaris

L’endemà de la victòria de Desperta Laurèdia a les eleccions comunals deixa dos partits literalment contra les cordes -Unió Laurediana i Demòcrates-, i la indignació d’aquells que van preveure la debacle i que no van ser escoltats pels dirigents de les dues formacions, en aquest cas Josep Majoral i Xavier Espot.

 

Tots dos van ser orelles sordes als consells i suggeriments que els feien destacats i, teòricament, influent membres dels seus partits. Josep Majoral no va fer cas quan se li va proposar canviar de candidata a cònsol menor (Mireia Codina) per la percepció que aquesta restava més que no pas sumava. Va ser gairebé un clam unànime que Majoral no va acceptar. Amb ella però no sense ella.

I això que hi havia un nom pel número dos que feia la unanimitat. El d’una persona afable, empàtica, dialogant, amb una excel·lent premsa al poble i plenament acceptada pels Demòcrates tot i formar part d’Unió Laurediana. Fins i tot se li va proposar aquest nom al cap de Govern i líder de Demòcrates, Xavier Espot i aquest no el va acceptar. Els seus interlocutors li van intentar fer veure que en virtut del pacte, el candidat a cònsol menor havia de ser taronja. Però res.

El pacte d'UL amb Demòcrates ha estat un dels motius del fracàs de la candidatura

Aquest pacte també ha estat un dels motius del fracàs de la candidatura. Diversos pesos pesants de Demòcrates a Sant Julià eren partidaris de no concórrer a les eleccions i així li van explicar a Espot. Aquest es va tancar en banda i va dir que s’havia d’anar als comicis contradit aquells que consideraven millor fer una reestructuració del comitè local i dur a terme una tasca de reclutar nous membres en un territori totalment comanxe com és Sant Julià per als demòcrates.

El pacte es va tancar gràcies a la intransigència d’Espot en no acceptar les propostes que li feien aquells que coneixen la parròquia a la perfecció. Van ser els mateixos que es van mostrar el seu recel amb els tres noms taronges que van entrar a la candidatura: Sandra de la Rosa, Sergi Majoral i Sam Bosque.

Aquí, Espot tampoc els va voler escoltar tot i que argumentaven que Sandra de la Rosa, a banda, als altres dos no els coneixia ningú al poble. La presentació de candidats que trepitgen poc la parròquia passa factura constantment als Demòcrates lauredians amb noms com Gilbert Saboya, Helena Mas o Joan Antoni León. A més a més, del resultat d’aquests comicis podia sorgir una proposta de renovació del comitè parroquial amb noms molt arrelats a Sant Julià i que estan certament empipats amb la manera de funcionar dels actuals responsables locals i també, tot i que menys, amb Espot.

Aquest pacte tampoc ha agradat a part dels simpatitzants d’Unió Laurediana. Ha estat un altre escull que han trobat els candidats en el porta a porta i en les diverses reunions. Els hi ha retret tres coses: el pacte ja esmentat, la no participació a les darreres eleccions legislatives i la necessitat de portar a la candidatura un altre número dos.

Així les coses, la campanya d’UL marcada pel fet d’anar perdent un llençol a cada bugada ha estat determinada per tres estats d’ànim. De l’inicial “guanyarem fàcil”, es va passar a “això anirà molt just” per acabar amb un “podem perdre”.

La derrota ha arribat i el futur és complicat per UL però també per Demòcrates a Sant Julià. UL, que aspirava a ser clau en la política nacional transformada en la ja difunta Terceravia, es troba ara en una autèntica travessa del desert de quatre anys i amb dos consellers a l’oposició comunal (Josep Majoral i Mireia Codina). El panorama no és gaire millor per Demòcrates que continua amb l’etiqueta de partit perdedor a Sant Julià amb una consellera a la minoria que serà Sandra de la Rosa. Per Majoral, la prioritat és seguir treballant des d’on m’han posat els ciutadans, que és a l’oposició”Ara, s'obre un període de reflexió perque Majoral opina que "les valoracions s'han de fer a cap reposat, no a cop calent”. Creu que són diversos els factors a valorar, el primer d'ells la diferència de vots entre Desperta i UL.,

EL CARTIPÀS CAIRAT

A Cal Desperta s’ha passat de l’alegria a començar a treballar sense perdre els bons hàbits. Així aquest dilluns al matí, Cerni Cairat, en companyia de Sofia Cortesao, ha anat a fer el cafè al seu bar de capçalera on ha rebut les felicitacions dels clients i dels empleats del local.

Tot i que encara no s’han distribuït les conselleries, tot indica que Teresa Areny assumirà Cultura, Marc Farré esports i l’expert  gestor de patrimonis Joan Malea gestionarà les finances.

 

Comentaris (15)

Trending