Ensumar també és una professió

El cos de banders ha presentat a les seves xarxes socials la unitat canina: dos border collies i una golden retriever que els ajuden a fer complir les normatives en matèria de caça i pesca, entre altres coses

Hi llocs on l’ésser humà no pot arribar. Hi ha situacions en les quals és necessari l’ajuda d’algú amb altres qualitats. I els banders ho saben. Fa 7 anys van crear l’equip caní. En un primer moment, per rastrejar la sang d’altres animals i, més tard, també per donar un cop de mà amb el compliment de la normativa en matèria de caça i pesca i per detectar els diferents tipus de verins que, malauradament, de vegades es fan servir per acabar amb algunes espècies.

El director de l’entitat, Ferran Teixidó ha explicat a l’Altaveu que l’equip es va crear fa set anys per rastrejar la sang dels animals de caça ferits, ja que per llei estan obligats a acompanyar els caçadors. Així doncs, al seu moment, la iniciativa va ser molt innovadora i fins i tot van fer formacions a altres països, com ara França i Espanya.

Els agents també porten els quissos a les escoles per dur a terme formacions amb els alumnes i que aprenguin a respectar la natura i els animals

Més tard, amb el pas del temps, els han ensinistrat per detectar la infracció de normatives en l’àmbit de la caça i la pesca. Per exemple, els pescadors només poden obtenir un màxim de vuit peces per dia i, de vegades, per tal d’emportar-se’n un botí més gran cap a casa, amaguen algunes. Així doncs, aquests gossos són capaços d’ensumar els peixos que d’altra manera passarien desapercebuts pels banders. D’aquesta tasca s’encarreguen l’Ada i el Thai, dos border collies. A més a més, hi ha un tercer pelut, la nina, una golden retriever que es dedica a rastrejar els verins que algunes persones llencen per desfer-se d’animals, com poden ser altres gossos o petits mamífers.

D’altra banda, els agents també porten els quissos a les escoles per dur a terme formacions amb els alumnes i que puguin aprendre d’una forma divertida els valors de respecte per la natura i pels animals.

Pel que fa als entrenaments, Teixidó ha declarat que els bombers van ajudar-los al principi, ja que també disposen d’unitat canina i feia més temps que realitzaven ensinistraments. El director també ha destacat que aquests gossos són races molt polivalents, gens agressius i amb una gran capacitat per compenetrar-se amb els banders sense entorpir les seves tasques.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending