Enric ‘Ken Follett’ Casadevall

Els receptors d’un opuscle sobre la construcció i les característiques de la nova Seu de la Justícia ironitzen amb un error que conté la carta de presentació que hi adjunta el Consell Superior, que converteix el títol de ‘Els pilars de la societat’ en ‘Els pilars de la Terra’

Que la Justícia és un dels pilars -almenys així ho diu la teoria- de qualsevol Estat de dret sembla que és clar. Que els organismes judicials i les seves decisions poden tenir una elevada repercussió social també és una evidència. D’aquí a que siguin un dels pilars de la Terra, però, segurament hi va un tros. Excepte per al Consell Superior de la Justícia d’Andorra i un error que s’ha colat en una carta que firma el seu president, Enric Casadevall, i que acompanya un llibret editat pel poder judicial.

En efecte, els receptors d’un opuscle sobre la construcció i les característiques de la nova Seu de la Justícia ironitzen amb un error que conté la carta de presentació que hi adjunta el Consell Superior, que converteix el títol ‘Els pilars de la societat’ en ‘Els pilars de la Terra’. Evidentment, no té res a veure el llibret explicatiu de les noves dependències judicials a la Baixada del Molí amb el volum ‘best seller’ escrit pel britànic Ken Follett. Però a la missiva s’hi ha colat l’errada. Signada el 14 de desembre, l’escrit acompanya el volum editat pel Consell Superior.

carta i llibre
La carta (esquerra) que acompanya el llibre.

El llibre en qüestió s’ha editat en motiu de la inauguració de la nova Seu de la Justícia “inicialment prevista per a finals de l’any 2019 i que a data d’avui encara no s’ha pogut celebrar”. Entre altres coses perquè les noves dependències no van ser operatives fins al setembre d’aquest 2020 i perquè, a més a més, les condicions actuals imposades per la pandèmia no ho fan recomanable.

En el llibre en qüestió s’hi troba, segons que explica en la sintètica missiva Enric Casadevall, “una explicació sobre les característiques de l’edifici”. Alhora també s’hi reprodueixen les 126 fotografies que “llueixen als despatxos i sales de reunions” de la seu judicial. La carta serveix també, com no pot ser d’una altra manera, per felicitar les festes.

Comentaris (5)

Trending