Encantats de recuperar els Encants

Escaldes-Engordany ha tornat a celebrar aquesta tradició de la parròquia de forma presencial amb un nou format, que ha permès duplicar la recaptació destinada a Càritas Parroquial

El format presencial sempre és motiu de celebració, i els Encants de Sant Antoni a Escaldes-Engordany feia tres anys que no es trobaven a la plaça de l’església. S’ha recuperat l’entusiasme per poder participar en la subhasta al més-dient, i també s’ha generat una nova emoció amb les butlletes que s’han venut i que han permès subhastar fins a set lots. La recaptació, que es destinarà per a Càritas Parroquial, s’ha duplicat respecte el 2022 amb l’entusiasme dels veïns de la parròquia, i d’altres que també han acudit, al capdavant de l’èxit de l’edició.

La combinació entre el que es feia habitualment i el nou format que es va haver de crear arran de la pandèmia ha estat la clau per aconseguir una participació tan elevada. Els Encants han contat, d’una banda, amb la tradicional subhasta, on s’ha pogut comptar amb set lots de productes artesans, tots ells del país. S’ha començat amb 50 euros, i s’ha anat apujant segons anaven sortint interessants. En alguns casos s’ha arribat als 200 euros, tot i que al principi semblava que costava arrancar. Amb tot, i com sempre, no s’ha quedat cap lot sense amo.

D’altra banda, aquest any s’ha apostat per les butlletes i el sorteig. L’any passat es va fer d’aquesta manera, de forma telemàtica i comprant la participació als comerços de la part alta. Amb 5 euros es podia optar a set lots més, s’estigués o no present a la plaça de l’església aquest diumenge. Gràcies a aquesta modalitat, els Encants ha començat amb una recaptació de més de 1.200 euros. La cònsol major, Rosa Gili, ha augurat abans d’acabar que la xifra final podia ser superior a la d’altres anys. “S’han venut moltes butlletes d’última hora i crec que estarem per sobre”, ha remarcat, i no s’ha equivocat.

La recaptació final dels Encants ha estat de 4.280 euros que es destinaran per a Càritas Parroquial. Així, la predicció de la cònsol s’ha fet realitat i s’ha superat i pràcticament duplicat el que es va aconseguir el 2022 amb el format telemàtic, que van ser més de 2.000 euros. Gili ha remarcat, abans de saber el resultat que “estem molt contents de poder col·laborar amb Càritas, ara més que mai sabem que hi ha moltes famílies necessitades”. El nou format, que ha combinat els dos models de participació, ha estat la clau, “sabem que així pot formar part tothom, totes les butxaques”.

I així ha sigut, amb la satisfacció d’aquell que ha pogut fer una oferta per un lot i també d’aquell que ha comprat butlleta per cinc euros, tot i que gairebé tots els presents tenien més d’una participació. L’Esbart Santa Anna s’ha encarregat de donar el toc musical i més festiu a una participació que és l’excusa perfecta per continuar amb la tradició i, sobretot, per fer arribar a la població productes de qualitat i d’Andorra.

Comentaris

Trending