Els turistes menys desitjats

Condemnen una dona per marxar sense pagar després d’haver estat dues nits en un hotel escaldenc amb la seva parella i sense haver reparat en despesesEls dos hostes van agafar begudes del minibar i, fins i tot, van reservar entrades per Caldea a la recepció, generant una factura superior als 600 euros

Passar tres nits d’hotel a Andorra és, segurament, un bon pla per fer amb la teva parella. Això és el que va fer una dona barcelonina entre el 30 de gener i l’1 de febrer del 2017 a un establiment escaldenc. El problema? Que va marxar sense pagar. Ni tan sols les dues entrades a Caldea que van demanar a la recepció. El Tribunal de Corts l’ha condemnat ara per aquests fets.

La processada va arribar a l’hotel, radicat a Escaldes-Engordany, el 30 de gener i s’hi va estar dues nits, fins a l’1 de febrer. Ho va fer acompanyada de la seva parella i, analitzant la factura que va deixar pendent, no es pot dir que fos austera. En total, sumava 614,36 euros. Entre les despeses generades havia les entrades per Caldea que tots dos van reservar a la recepció. Del que tampoc es van estar de fer ús va ser del minibar de l’habitació, d’on van agafar diverses de les begudes.

A l’hora de sortir, però, ho van fer sense pagar el cost. Un ‘simpa’ en tota regla que els va comportar la corresponent i lògica denúncia per part de l’establiment. La dona va ser jutjada en rebel·lia al Tribunal de Corts, ja que no es va presentar a la vista. En concret, se li imputava un delicte d’estafa privilegiada en serveis d’hoteleria.

La fiscalia entenia que no hi havia cap dubte de la constitució de dit delicte, tipificat a l’article 211 del Codi Penal. Per això, reclamava que fos condemnada a dos mesos d’arrest domiciliari.

Per la seva banda, el seu d’advocat entenia que no es podia parlar, en cap cas, d’estafa i, per tant, en reclamava l’absolució. Segons va explicar a la vista, el motiu de la decisió de marxar sense pagar va ser que a l’habitació hi feia molta calor i, tot i demanar-ho, no se’ls va voler donar una altra.

Aquesta petició ha estat desestimada pel Tribunal, que posa en relleu que “del relat fàctic resulta amb força d’evidència l’existència de tots els elements configuradors del referit tipus penal”, ja que l’acusada “va disposar i gaudir de diferents serveis”  així com “de les entrades de Caldea, que foren reservades des de la recepció (...) per ella i pel seu company”.  Per als magistrats queda acreditat que tot això ho van fer quan “no tenia intenció de satisfer” els imports.

Per això, es considera la processada culpable d’un delicte d’estafa privilegiada i se la condemna a dos mesos d’arrest domiciliari condicional. També, en concepte de responsabilitat civil, haurà d’afrontar el pagament de les factures pendents (614,36 euros) així com les despeses generades pel procediment.

Comentaris

Trending