“El veritable futbol; el que fa feliç la gent”

L’FC Andorra debutarà dissabte a LaLiga Genuine, la competició per a equips de persones amb diversitat funcional impulsat per la patronal i ho fa amb una enorme il·lusió i molta motivació

Athletic, Huesca i Ponferradina. Són els primers rivals de l’equip de l’FC Andorra a LaLiga Genuine, el torneig organitzat per la patronal del futbol professional per a conjunts formats per persones amb diversitat funcional. El debut arriba aquest cap de setmana, a Tarragona. Els seus integrants agraeixen “la gran oportunitat” que suposa jugar aquesta competició, amb clubs de tota Espanya. La seva entrenadora, Montse Sánchez, ha destacat que és el “veritable futbol” perquè “és el que els fa feliços”.

LaLiga Genuine enceta dissabte una temporada més. Va ser creada ja fa uns anys per iniciativa del Nàstic de Tarragona, però de seguida amb un ampli suport de la patronal que encapçala Javier Tebas. Enguany, presenta dues novetats. Una, l’equip que incorpora el Real Madrid. Una altra, l’FC Andorra. El conjunt tricolor està format pels integrants que, fins ara, havien pres part als Special Olympics.

Entre ells, el seu capità, Albert Morales, que promet gols. També ha deixat clara la gran il·lusió amb la qual afronten el repte: “Està molt bé i estem molt agraïts d’aquesta oportunitat”. Per això, ha assegurat que tant ell com la resta de jugadors “volem competir fort i entrenar al màxim”.

La primera fase del torneig tindrà lloc aquest cap de setmana a Tarragona. Són tres partits de futbol 8, dividits en quatre parts de 10 minuts. Per assegurar que tots els membres de cada equip tenen el seu protagonisme, com a mínim cadascú d’ells ha de jugar un dels períodes i cap en pot disputar tots. Els primers rivals seran l’Athletic, el Huesca i la Ponferradina.

equip FC Andorra LaLiga Genuine
Els jugadors parlen entre ells a dos dies del seu debut.

Hi ha previstes més fases més al llarg de la temporada. Caldrà veure a on li toca anar a jugar a l’Andorra. Hi ha opció que sigui a Bilbao o Barcelona i a Burgos o Vigo. L’entrenadora, Montse Sánchez, que ja ha dirigit l’equip als Special Olympics, es marca com a repte “evolucionar des d’ara fins a la darrera fase”.

“És una gran oportunitat; jugar una lliga de veritat”, ha comentat la tècnica. En aquest sentit, ha volgut remarcar que “aquest és el veritable futbol, el que fa felices a les persones i les fa grans”. I és que, com apunta, els seus jugadors guanyen amb aquesta competició “alegria i seguretat”. I més quan “és el més semblant possible al futbol que juga tothom; perquè ells són com tothom”.

L’equip s’ha presentat aquest dimecres, 48 hores abans del seu debut al grup ‘Respecte’ de LaLiga Genuine. El president d’Special Olympics Andorra, Jordi Mora, ha assegurat que es tracta “d’un somni fet realitat”. Per a ell i, sobretot, per als integrants de l’equip. “Estan molt motivats”, ha afirmat.

Des del club, el director esportiu, Jaume Nogués, s’ha mostrat molt content de poder fer aquest acte de presentació. “És tot un honor”, ha indicat. També ha revelat que “fa sis mesos que ens va arribar la proposta i el Francesc Destrée hi va apostar fort”. Des de l’entitat tricolor, s’entén que serà una iniciativa més per “ajudar a integrar-nos al país”. A banda, no es descarta que, en temporades posteriors, el Principat pugui ser seu d’alguns dels partits.

Comentaris

Trending