El mapa del coronavirus

Un programari 'software' andorrà permet conèixer la progressió de la pandèmiaDifon a l'instant el nombre d'infectats, així com les mort si les altes amb la seva ràtio en comparació a les defuncions

L'empresa andorrana BeBigData, especialista en Big Data i en transformació digital, ha creat un programari 'software' en línia i en temps real que permet veure l'evolució de contagis de la Covid-19 a tot el món. L'equip de BeBigData, certificat en les principals eines de Business Intelligence, Intel·ligència Artificial i Machine Learning, sobre sistemes d'analítica de dades, i models predictius.

L'eina que s'utilitza és un 'Dashboard' (o panell), una representació gràfica de les principals mètriques obtingudes de diferents fonts amb l' objectiu tenir una visió general d'un tema.

En aquest cas permet veure, amb tota mena de detall i a l'instant el nombre d'infectats en aquesta pandèmia de coronavirus, així com les morts que produeix a tot el món. També detalla el número d'altes així com la seva ràtio en comparació a les defuncions. L'objectiu és que serveixi per tenir constància de l'evolució de la malaltia, l'increment o disminució dels casos de contagi i ajudar a fer un pronòstic del camí que seguirà.

En aquest darrer aspecte, cal destacar que en l’era de la dada, tenir informació fiable és més important que mai. Davant de crisis sanitàries i desastres naturals, analitzar el factor geogràfic de manera eficaç és essencial per prendre decisions estratègiques.

L'aplicació s'acompanya d'un mapa. En clicar sobre un punt,  mostra informació d’interès com el nombre de casos confirmats o la data en la qual s’han produït.  L’objectiu del mapa és oferir dades fiables actualitzades en temps real i combatre la desinformació.

 

Comentaris (4)

Trending