“Donar sang, un petit gest que ajuda a les persones que ho passen malament”

La Creu Roja i el Banc de Sang i Teixits de Catalunya han posat en marxa la tercera campanya de donació de sang, que tindrà lloc al Prat del Roure fins dimecres amb l’objectiu d’assolir unes 350 donacions

La sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany s’ha convertit en un centre mèdic. La Creu Roja Andorrana amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Catalunya han posat en marxa aquest dilluns la tercera campanya de donació de sang d’aquest 2023. L’objectiu és assolir les 350 donacions i amb el gran objectiu “d’ajudar a les persones que ho necessiten”.

Sota el lema ‘Sigues un heroi i Vine a donar Sang’, l’ONG ha iniciat la campanya d’estiu amb bones sensacions, tot i estar immersos en el període estival. El secretari general, Joan Sauri, ha exposat que aquest matí havien passat “una quinzena de persones” i la previsió és que en puguin passar unes 120 cada dia fins arribar a les 350. Ha posat en relleu la necessitat de sang que hi ha. “Concretament a Catalunya es necessiten unes 1.000 diàries, que és molt. A l’estiu és una època on hi ha accidents i la gent no dona el que hauria de donar”, ha subratllat.

Andorra és un país solidari i les dades així ho demostren. En les cinc campanyes que es van realitzar l’any 2022 es van rebre 1.595 donacions i hi va haver 223 nous donants. En el que portem de 2023 se n’han fet dues, una amb l’Escola Andorrana i l’altra amb el MoraBanc Andorra. Fins al moment s’han rebut 517 donacions efectives i hi ha hagut poc més de cent donants nous. Saurí destaca que des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya estan molt contents perquè “Andorra dona més que tota la ciutat de Lleida durant un any i això vol dir que la solidaritat del país és molt gran”.

Campanya de donació de sang al Prat del Roure
Campanya de donació de sang al Prat del Roure

Els donants més fidels no s’han volgut perdre la cita per fer la seva donació. És el cas d’en Raül Calvó qui acudeix sempre que pot. “Soc donant habitual perquè és un petit gest per poder ajudar persones que ho passen malament”. “Porto entre set i viu anys donant, menys temps del que voldria”, ha afegit. Per la seva banda, l’Alexandra i la Dores han acudit juntes a donar sang. “Fa trenta anys que dono sang i cal ajudar als altres”, manifesta l’Alexandra, mentre que la Dores posa en relleu que “algun dia ho podem necessitar nosaltres i, per aquest motiu, cal donar sang”.

Les donacions de sang es poden fer fins dimecres demanant cita prèvia. Cal recordar que per ser donant cal tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos, haver donat per última vegada fa més de dos mesos i sobretot tenir ganes de fer un gest senzill per salvar vides.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending