Donacions de sang amb cita prèvia

La Generalitat de Catalunya, juntament amb la Creu Roja Andorrana i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) organitzen una campanya de donació de sang al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, des d’aquest dilluns i fins al dimecres

Hi ha una cosa que el coronavirus no ha pogut aturar: la solidaritat. El Banc de Sang de la Generalitat de Catalunya, concretament la branca de Lleida, fa estada a les instal·lacions del Prat del Roure, des d’aquest dilluns i fins al dimecres, per rebre una mitja de 115 donacions de sang diàries concretades amb una cita. La iniciativa s’ha organitzat amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). D’altra banda, també s’ha informat que s’està recaptant plasma sanguini dels ciutadans que ja han superat el coronavirus perquè podria ajudar a superar la malaltia en la seva fase inicial.

Així doncs, unes 350 persones passaran per les instal·lacions del Prat del Roure en els pròxims tres dies per realitzar la seva donació. Les cites s’han concretat a través del portal web de la Generalitat de Catalunya i s’han dissenyat una sèrie de protocols per evitar la propagació del coronavirus, com ara circuits d’entrada i sortida, presa de temperatura i mascaretes disponibles pels donants i bolígrafs d’un sol ús per omplir el qüestionari previ. En el cas que un ciutadà s’apropi a realitzar la donació sense cita, podrà fer-ho sempre que un dels donants registrats no hagi acudit a la seva hora, és a dir, hi ha la possibilitat de fer una substitució.

En el cas que un ciutadà s’apropi a realitzar la donació sense cita, podrà fer-ho sempre que un dels donants registrats no hagi acudit a la seva hora

El secretari general de la Creu Roja Andorrana, Joan Saurí ha agraït “el compromís de la societat andorrana, la qual ha fet moltíssimes trucades, inclús durant el confinament, demanant quan seria possible fer donacions de sang”. “Demanem als ciutadans que tinguin una mica de paciència perquè hem d’evitar les aglomeracions i això pot fer que la donació s’allargui, hem de ser conscients que la sang segueix sent molt útil i no podem substituir-la”, ha afegit Saurí.

Per la seva banda, el cap de centre del Banc de Sang a Lleida, Juan Manuel Sánchez ha destacat que el gener i el setembre són els mesos on les reserves de sang de l’organització són més baixes. “Hem hagut de canviar la manera d’actuar. Ara, en comptes de fer maratons organitzem jornades de dos dies per evitar aglomeracions. L’activitat quirúrgica ha registrat un descens i no tenim tanta demanda de sang com altres anys, però no podem aturar-nos”, ha declarat Sánchez.

D’altra banda, el cap de centre ha explicat que s’està recollint plasma de les persones que han passat el coronavirus perquè pot ser beneficiós per ajudar a superar la malaltia quan està en la seva fase inicial, encara que pel moment només són assajos clínics sense cap garantia.

Comentaris

Trending