Carcouet i Manterola feia quatre anys que, juntament amb un altre conegut, donaven voltes a com ajudar els bombers a moure de millor forma les mànegues quan estan de servei. No ens enganyem. Resideixen a Andorra i bona part els dibuixos que han donat peu al Hose-Pull, com han denominat el giny, s’han fet al Principat. Però l’eina té molt de francesa i ara mateix es produeix a Tunis. Des de fa un any o poc més que el giny ha agafat velocitat de creuer. I ja han començat a rebre demandes o almenys han tingut interès de cossos de bombers francesos, de Barcelona, algun equip del port de Rotterdam…

Amb un amic francès se’ls va despertar la curiositat per la feina dels bombers i ara “mirem de desenvolupar eines per aquest cos, els escoltem i mirem què hi podem fer”, expliquen els dos joves, que tenen en fase de constitució al Principat la societat Solid Robotics Distribution, que s’encarregarà de comercialitzar per a diverses parts del món -especialment les de parla hispana i Canadà i els Estats Units- el giny sobre el qual hi va estampar la signatura Macron. El dispositiu està pensat per a mànegues de 70 mm de diàmetre i 110. A Andorra, expliquen els dos joves, normalment s’usen mànegues un xic més petites, de 45.
Amb enginyers -els dos joves residents tenen formació i vocació comercial malgrat que Carcouet té estudis de mecànica-, estan ara treballant en la robotització del giny. Seria un estadi superior. De moment, el Hose-Pull inicial ha tingut bona rebuda al Congrés Nacional francès de Bombers celebrat a Marsella. Pierre-Antine i Mikel no només pretenen inventar. Miren de posar “qualsevol material militar de naturalesa tàctica al servei dels bombers”. Mirar com productes ja existents es poden adaptar per als cossos d’extinció d’incendis. I si cada cop ho poden fer més des d’Andorra, asseguren, molt millor.
Comentaris