El dia de “fer xarxa” per a les entitats socials

La segona edició de la Fira del voluntariat reuneix una vintena d’entitats vinculades a l’àmbit del tercer sector que miren de guanyar nous col·laboradors i crear vincles entre elles

Potser no era el millor dia (amb molta gent aprofitant quatre dies de festa coincidint amb la Constitució), però tot i així les entitats socials han respost a la crida. Fins a 22 s’han donat cita aquest dissabte al matí al Centre de Congressos en la segona edició de la Fira del voluntariat per donar-se a conèixer, aconseguir nous voluntaris i “fer xarxa” entre elles. Una mostra, com ha dit el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, d’una societat “compromesa i solidària”.

Ha quedat clar moltes vegades que si d’una cosa pot presumir Andorra és d’entitats socials i de voluntaris. Quan se’ls necessita responen a la crida i són moltes les associacions que piquen pedra i fan feina d’aquella que a vegades no es veu, però que és d’allò més necessària. Actualment la bossa de voluntaris del Govern compta amb uns 300 inscrits, però són unes 120 persones les que tenen més disponibilitat per respondre de manera immediata.

Així que per poder seguir endavant és bàsic que la gent conegui les entitats i això és el que han intentat durant aquest matí de dissabte les 22 que han pres part en la segona edició de la Fira del Voluntariat. “Veure tantes opcions demostra que hi ha molta diversitat”, ha destacat Cabanes, que ha volgut remarcat la importància de disposar d’un “espai de trobada” que permet “crear xarxa entre entitats” i alhora “ser un punt d’acollida de nous voluntaris”.

IMG20240316100913
 

L’exemple que no sempre les entitats són conegudes l’exposa Rosa Galobardes, presidenta de l’associació Marc G. G. “Després de més d’11 anys hi ha gent que no sap que estem aquí fent feina, que és acompanyar el dol”, ha explicat. En el seu cas, tenen clar que el fet de ser una entitats “que toca la mort” fa que a la gent els costi més apropar-s’hi. “Encara hi ha molt tabú”, lamenta.

Galobardes exposa que el seu objectiu, a la llarga, seria poder “fer molta pinya” amb altres entitats. I és que malgrat que sempre es veu la mort com quelcom que “passa als altres i no a mi, quan et passo és molt agraït que puguis ajudar i compartir el dol”.

IMG20240316104229
 

També el president del Castellers d’Andorra, Juli Peña, ha explicat que malgrat que en el seu cas “som una mica diferents” d’altres associacions més marcadament socials, consideren important ser a la fira perquè “acollim gent de totes les edats i també som inclusius”, ja que integren persones d’orígens diversos i fins i tot amb alguna discapacitat.

En aquest sentit per a ells també és important “crear sinergies” amb altres entitats i ser una porta per donar a conèixer altres associacions.

Aquest dissabte ha pres part a la fira la Fundació Privada Tutelar, la FAAD, el Jove Voluntariat Lector, Daktari, la Universitat d’Andorra, Projecte Vida, el Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra, GosSOS, Mans Unides, Club Pirinenc, el Servei de Voluntariat de l’Hospital, Creu Roja Andorrana, ATIDA, l’Associació en Defensa del Jovent en Risc, Càritas Andorrana, els Castellers d’Andorra, Voluntaris d’Andorra, el Servei d’Atenció Domiciliària, l’associació Marc G.G. d’ajuda mútua davant la pèrdua, el Voluntariat per la llengua del Servei de Política Lingüística, l’Agrupament Escolta i Guia Lauredià, i Carisma.

Etiquetes

Comentaris

Trending