Un desbrossament com a ‘esquer’ per activar vendes

La promoció ‘The White Angel’, a la Borda Nova d’Andorra la Vella, no acaba d’arrencar i els seus impulsors miren de fer petites accions per atraure l’interès de possibles compradors

Remoure les terres, treure l’herbassar. Desbrossar, vaja. És un primer pas per mirar de generar expectació. Per intentar atraure l’interès de possibles compradors. Els compradors que, ara per ara, no apareixen ni sota les mates arrancades els darrers dies per una excavadora d’una de les empreses de l’UTE que, quan escaigui, hauria d’aixecar la promoció ‘The White Angel’, a la Borda Nova d’Andorra la Vella. La urbanització de luxe que s’hauria de construir no arrenca. De pre-vendes pràcticament no n’hi ha.

Oficialment, rere el projecte hi ha l’empresa immobiliària eivissenca OD Group, liderada entre altres per l’arquitecte nebot de l’exministre espanyol Abel Matutes, Marc Rahola Matutes. Justament, fa pocs dies va plegar el director comercial del grup, directament vinculat al projecte del Principat. Se’n desconeixen els motius. El que és clar, segons totes les fonts consultades, és que d’interès real, de compromisos signats, no n’hi ha pràcticament. I la construcció no tira endavant, com es fa en moltes d’aquestes promocions, si no hi ha un mínim de venda assegurat. De fet, segons fonts del sector immobiliari, no hi hauria ni el finançament lligat.

El desbrossament del terreny que s’està fent aquests darrers dies, més la instal·lació de nous rètols o banderoles d’agències immobiliàries que donen suport a la promoció seria un procés més de màrqueting que una altra cosa. Fonts consultades afirmen que més enllà del preu, molt elevat per la zona on està ubicada la futura urbanització tot i que l’indret està molt ben comunicat, hi ha un problema que és que els impulsors del projecte han ‘donat’ el projecte a tantes agències immobiliàries que cap d’elles no s’acaba d’implicar de valent en la comercialització del producte.

IMG 8459
Una imatge exterior de l'espai on es veu el nou rètol on s'hi enumeren els implicats en el projecte. Toni Solanelles

‘The White Angel’ s’ha d’alçar en una parcel·la de gairebé 10.500 metres quadrats, en xifres rodones. Hi haurien d’anar 160 habitatges amb un edifici en línia i tres torres independents, a més de zones enjardinades (5.500 m2), spa, gimnàs, aparcament soterrani con 442 places, trasters (169), seguretat i vigilància privada 24 hore i serveis de ‘concierge’ i ‘lifestyle’.

La promoció hauria de constar de 31 habitatgs de dos dormitoris, 98 de tres, 19 de quatre i 12 de cinc. Els pisos, segons el disseny amb què es treballa, tenen una superfície que va dels 115 m2 fins als 235 dels àtics dúplex. Segons fonts de l’entorn dels propis impulsors del projecte confirmat per altres del sector immobiliari del país, el preu mitjà dels pisos de tres habitacions, que són majoria en el projecte, se situaria entre els 4.600 i els 5.000 euros el metre quadrat. Els més exclusius poden arribar als 6.800 euros el metre.

El preu és un dels grans esculls segons els immobiliaris consultats. Tot i que la zona és bona, no té el luxe ni el glamur d’altres indrets del país, com Can Diumenge, on els preus són pràcticament els mateixos que els que proposa ‘The White Angel’. Per als experts, les tarifes estarien ben bé un 30% per sobre del que tocaria. Ara bé, de moment és el que hi ha i amb el que treballen els impulsors, que miren de fer moviments, petites accions per atraure l’interès de possibles compradors.

La promotora ‘oficial’

Des de fa unes setmanes, es pot veure que sobre el paper, oficialment, la promotora del projecte és la societat andorrana Vel Vint-i-U SL. Aquesta societat té al seu torn dues societats que en són sòcies. La majoritària, un hòlding luxemburguès anomenat Neptun Retail. En molt menor mesura hi apareix Virmul Trade, ubicada formalment a Lleida i entre els responsables de la qual, des del maig d’aquest any, hi apareix l’esmentat Marc Rahola més Miguel Ángel Soriano Bonet.

Formalment, els càrrecs de Vel Vint-i-U són tres. Presideix la societat Josep Antoni Garcia González i n’és secretària Eva Gavín Rodríguez. Els dos són assessors fiscals a Andorra i coincideixen en la firma fiscalista del Principat Advantia Assessors. Completa la terna de càrrecs de la promotora formal, que també té entre els seus objectes socials el de constructora o de fer treballs d’interiorisme i disseny, Jorge Jesús Juan Nieto, que és el director d’OD Real Estate i a Vel Vint-i-U hi exerceix de conseller.

Comentaris (6)

Trending