René Díaz té l'experiència de la lluita contra el còlera a Haití i una altra missió a Guatemala. Quatre dels seus col·legues van combatre l'Ebola durant més de sis mesos a l'Àfrica. Quasi la meitat de la brigada ha estat en diversos països que han demanat el suport de Cuba. "El metge sempre té risc", indica aquest especialista en medicina interna, originari de Cárdenas.
La seva jornada comença a les 5:30 h quan s'aixeca. Esmorza i espera el transport que el porta cada dia al Cedre, a Santa Coloma on a les vuit es reuneix amb la resta de metges, fan el balanç del dia anterior i planifiquen la jornada. La seva jornada acaba a les sis de la tarda.
El doctor Luis Enrique Pérez Ulloa, cap de la missió a Andorra i actual vicepresidente primer de Serveis Mèdics Cubans manifesta a 'Cubadebate' que quan "un escull un professió com la de metge, ha de tractar de combinar en la seva ment i en el seu cor la part d'amor a la família i l'amor a la resta. I això és el que m'ha tocat: donar solidaritat, humanisme, coses bones...".
Tota la brigada es va emocionar quan van sentir l'himne nacional del seu país des d'un edifici pròxim a l'hotel d'Escaldes-Engordany on estan allotjats. "Molts dels sanitaris ploraven. Va ser molt emocionant". Els sanitaris també han explicat per mitjà de les xarxes socials les primeres setmanes de la seva estada a Andorra i el viatge que van efectuar des de Cuba, amb parada a Madrid i trasllat amb bus fins al Principat. Una de les coses que més han comentat són els revolts de la carretera abans d'arribar al país i el fet de trobar-se amb banderes cubanes en alguns balcons.
Comentaris