Una data d’obertura poc definida

Govern assegura que el retard en les obres del Centre Residencial d’Educació Intensiva no canvia els plans de la seva posada en marxa, però dona un marge de temps poc precís: el primer semestre de l’any vinent

El Govern defensa que el retard en les obres de remodelació de l’antiga residència Solà d’Enclar no comportarà un canvi de plans pel que fa a la posada en marxa del centre d’internament i reeducació de joves amb trastorn de conducta i addiccions. Es defensa que la data d’obertura es manté. Clar que la data aportada, no es pot negar, és més aviat un lapse de temps prou ample, suficient fins i tot perquè no afecti els 49 dies de més que s’ha donat a l’empresa encarregada de treballs. Es manté que es podrà inaugurar al llarg del primer semestre del 2022.

Que les obres anaven amb retard és evident. Tant que el BOPA ha publicat aquest dimecres un edicte per ampliar el contracte. En aquest cas, no amb el pressupost. Bàsicament, amb el temps. 49 dies més. Es preveu recuperar així les jornades de feina que no es van poder realitzar l’any passat per culpa del confinament derivat de l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

Llavors, feia tot just dos mesos que les obres s’havien engegat -30 de gener del 2020-. I el fet d’enviar els treballadors cap a casa encara s’arrossega. Ara bé, segons fonts consultades per Altaveu, també hi hauria altres motius que dificulten l’avenç del projecte, com ara la recerca de l’equipament de seguretat necessari. Aquest fet ja ha generat una certa inquietud entre les associacions de familiars d’aquells que seran els principals usuaris de l’oficialment denominat Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI).

L'antiga residència Solà d'Enclar en plena remodelació.

Relacionat

Sense data per posar en marxa el centre d’internament per a joves amb trastorns

El Govern admet el retard. 49 dies. Sí. En canvi, assegura que aquest no ha d’afectar els plans. Asseguren que el centre sí que té data d’obertura. Fonts de l’executiu que s’han posat amb contacte amb Altaveu -setmanes després que es demanés informació sobre el projecte-, afirmen que sí que hi ha una fixada. Ara bé, no pas un dia concret sinó un període relativament ample: primer semestre del 2022. És a dir, sis mesos. Prou temps perquè la cinquantena de dies que s’ha donat de més a la constructora, oficialment, no suposi un canvi de plans.

Etiquetes

Comentaris

Trending