Cops de puny damunt la neu

Quan al Pas de la Casa s’hi ajunten diversos grups més o menys nombrosos, el poble es converteix tot sovint, de matinada, en un camp de batusses (vídeo)Mentre un sector de l’empresariat lamenta el turisme de baix cost, n’hi ha d’altres que veuen en el turisme de massa una sortida fàcil per incrementar facturació

“Deu ser l’alcohol en alçada.” La frase és recurrent. Un recurs, vaja. El cert és que els hiverns al Pas de la Casa, per molt que freds que semblin, poden acabar sent molt calents. Cert que es fan esforços per intentar eradicar certs comportaments, per intentar oferir una millor imatge de la localitat encampadana, però mentre un sector de l’empresariat lamenta el turisme de baix cost, n’hi ha d’altres que consideren que amb quantitat és més fàcil incrementar la facturació. Encara que també hi hagi quantitat de cops puny.

Les imatges que il·lustren aquest reportatge no són excepcionals. No passen cada nit, que quedi clar. Però aquelles matinades que al Pas de la Casa s’hi ajunten diversos grups organitzats i més o menys nombrosos de turistes especialment joves i estrangers, la barreja de l’alcohol i altres circumstàncies (que no cal confondre amb substàncies) fan furor. Tan hi fa que sigui a la porta de la cocteleria com al bell mig del carrer ple de neu. Tan hi fa.

Les darreres setmanes especialment la policia ha dut a terme diversos arrestos de persones a les quals se’ls ha acusat de tràfic de drogues -i en la immensa majoria de les ocasions han acabat a la Comella- i que tenien el ‘negoci’ directament relacionat amb el Pas de la Casa. Asseguren diverses fonts que la droga -pastilles, per exemple- causa veritables estralls. I que ajuden o impulsen altres ‘comportaments’ que sinó són delictius, voregen el delicte.

Per acabar-ho d’adobar, el fet que durant algunes setmanes hi hagi hagut al poble encampadà temporers que voltaven sense rumb perquè no tenien feina hauria complicat la situació. Hauria creat certa tensió en alguns moments. L’arribada de la neu hauria calmat aquestes situacions. Però hauria portat els grups de turistes. I el desenfrenament és més que notable moltes nits, matinades. Fins al matí. La festa comença molt aviat a la tarda. I acaba… acaba, tot sovint, a cops de puny damunt la neu.

 

Comentaris (1)

Trending