La Copa del Món d’esquí alpí Andorra 2023, “una estació per ser campions”

Grandvalira Resorts ha presentat la campanya de màrqueting de cara a la competició, que tindrà lloc del 13 al 19 de març de 2023, i que serà l’avantsala a preparar la candidatura dels Mundials del 2029

Per primera vegada sota el paraigua de Grandvalira Resorts, la nova marca que reuneix totes les estacions, s’ha presentat la campanya de màrqueting de la Copa del Món d’esquí alpí Andorra 2023. L’eslògan escollit ha estat “Una estació per ser campions” (“The place to be a champion”), i la imatge principal, Joan Verdú. La competició, que tindrà lloc del 13 al 19 de març de 2023, serà un pas més, l’avantsala, per començar a preparar la candidatura per a acollir els Mundials del 2029.

Soldeu i El Tarter, concretament les pistes Avet i Àliga, seran el lloc dels campions durant el mes de març. El director general del Comitè Executiu de les Finals de la Copa del Món, David Hidalgo, ha assenyalat que l’objectiu d’aquesta campanya de màrqueting, de l’eslògan, és traslladar la imatge que “els grans esquiadors venen a Andorra”. I per fer-ho s’ha fet servir de la figura més representativa de l’esport del Principat els darrers temps, Verdú. Ell és qui protagonitza el vídeo que es retransmetrà, sobretot, a Espanya i França.

“Fa temps que es buscava algú que pogués ser referent, que posés la bandera andorrana al panorama internacional”, ha assenyalat el director màrqueting de l’esdeveniment, David Ledesma. Aquest ha estat, sense dubte, Verdú. Amb les paraules i la imatge “es fa una declaració d’intencions”, ha assegurat Ledesma. Es vol demostrar que Andorra està preparada per a aquests esdeveniments, i que té capacitat de reacció davant de les adversitats, “això es demostra quan les coses es torcen”. Tot i això, s’espera que les condicions meteorològiques puguin ser millors que les d’aquest any.

Al 2019, el darrer any que es va acollir aquest esdeveniment, “va ser gairebé rodó”, ha assenyalat Hidalgo. Malgrat això, hi ha certs aspectes que es volen millorar, s’instal·laran nous espais per als jugadors, o alguns canvis operatius i logístics, “que no es veuen”. El primer pas, però, ha estat donar a conèixer la campanya de màrqueting. Totes les accions en aquest àmbit han tingut un cost total de 400.000 euros. Un dels pilars principals és aquest missatge que es llança aquest dijous, “estem en la fase de crear il·lusió, que la gent que vingui al país pensi que aquí passarà alguna cosa”. Tot això s’anirà desplegant fins al mes de març, i es reforçarà especialment al gener. La campanya de Nadal, per tant, “estarà encara molt centrada en el turisme, i serà quan passi que farem èmfasi a dir el lloc on hem d’estar per ser campions”.

Pel que fa al públic a qui va dirigida la campanya, i que serà també el que s’espera que acudeixi a l’esdeveniment, hi ha dos vessants diferenciats. D’una banda, els qui fan un esquí de competició, “ens hem de moure per Centre Europa, que és el bressol de l’esport”. Però, en un segon pla, queda el turista, “que potser no és un seguidor habitual de la Copa del Món, però que quan hi ha un esdeveniment sap que no és sols una competició, sinó que hi ha tot un programa d’animació abans i després”. Aproximadament es calcula que es podrà tenir fins a 7.000 persones per cursa.

Etiquetes

Comentaris

Trending