El conseller Sam es posa la tricolor

Pere Moles recupera el seu personatge fetitxe durant la pandèmia per posar-li la samarreta de l’FC Andorra en el cartell que commemora els 80 anys de vida del club

L’FC Andorra ha celebrat aquest divendres l’acte que enceta la celebració del seus 80 anys de vida. Els complirà tot just aquest dissabte. Per a l’ocasió, s’ha volgut unir cultura i esports. En una recepció celebrada al museu Carmeny Thyssen, el club ha aprofitat per presentar el cartell commemoratiu de l’esdeveniment, obra de Pere Moles. En ell, el dissenyador vesteix de tricolor el conseller general que durant un bon temps va presidir la façana de l’antiga fabrica de llana a Escaldes-Engordany.

L’entitat és conscient que la xifra no és pas anecdòtica. Una dada rodona però també difícil d’assolir. I encara menys fer-ho en un moment esportiu tan bo com l’actual, amb l’equip a Segona Divisió. Tocava, doncs, intentar fer alguna cosa especial. I el cartell ho demostra.

Moles ha emprat una de les seves creacions fetitxe. Ha recuperat, com ja va fer durant la pandèmia, la barreja entre el conseller imatge de la coneguda marca de cafè i l’oncle Sam americà. Aquell que durant mesos va vigilar des de la façana escaldenca. I, mantenint el vestit de parlamentari, també li ha posat la samarreta tricolor. Així es pot veure al cartell que s’ha presentat en l’acte. “La figura d’aquest conseller neix durant la pandèmia per transmetre el missatge que donaven els nostres polítics a la població. Es va crear per interpel·lar la gent i va ser molt fàcil posar-li a sota el tricorni i la medalla la samarreta de l’Andorra”, ha explicat Moles.

FfDEiatWYAAEPSh
El cartell, obra de Pere Moles.

A l’acte hi ha assistit la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, el secretari d’Esports, Justo Ruiz, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, el conseller d’Esports, Infància i Joventut d’Encamp, Xavi Fernández, el conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen, Guillermo Cervera, l’artista creador del cartell, Pere Moles, representants de l’FC Andorra encapçalats pel president Ferran Vilaseca, l’entrenador Eder Sarabia i els quatre capitans de la plantilla, entre altres. Des del Govern, Riva ha destacat que “si tirem la vista enrere, difícilment trobarem una entitat amb un recorregut tan llarg i que hagi sumat tants esforços. Fa 80 anys Andorra no tenia res a veure amb el model del país que tenim ara, però sí que era un país autèntic que apostava pels valors de l’esport”.

Per la seva banda, el màxim dirigent del club ha apuntat que “el cartell significa la història del club, el que significa per a la gent, per a la població d’Andorra i el que nosaltres volem representar”. Vilaseca ha remarcat que “Clayton i Kosmos vam arribar no fa ni cinc anys amb una idea molt clara de transformar una entitat històrica del país, però hi ha 75 anys que ens precedeixen amb molta gent al darrere. Amb grans moments com la dècada dels 80 i 90, on l’equip va estar a punt de fer el salt, i també èpoques més complicades... però hi ha una trajectòria, una història i unes ganes de representar el país”.

Comentaris (3)

Trending