Conseller a la majoria però “amb veu discordant”

Guillem Forné havia demanat passar a la minoria vist el malestar creixent a l’equip de govern per l’anunci d’una candidatura alternativa a les properes comunals, però el fet de quedar fora de qualsvol comissió l’ha fet optar per una fórmula diferent: fer oposició des de dins

El conseller comunal de la Massana Guillem Forné continuarà, formalment, a la majoria de Ciutadans Compromesos. No és la solució que voldria, però és la que considera més adient per poder continuar a la corporació. Ho farà, això sí, com a “veu discordant”. La seva intenció, de fet, havia estat sortir del grup i quedar com a no adscrit, però aquesta opció comportava, segons ha explicat, quedar-se sense poder participar a les comissions i tot just anant un cop al mes als plens.

Forné no ha amagat des de fa temps que la bona sintonia amb Ciutadans Compromesos s’ha trencat. De fet, juntament amb altres companys, ex membres d’Acció, ja ha anunciat que treballen per poder presentar una candidatura alternativa a les comunals del desembre. I això, explica, “ja va fer que se’m deixés palès que hi havia malestar per les declaracions que feia i per aquesta voluntat de presentar una altra llista”.

La solució, al seu entendre, era fàcil: deixar la majoria i quedar com a conseller no adscrit. “Ho vaig proposar i se’m va presentar un informe jurídic que deia que no tenia dret a fer el canvi a la majoria, que jo crec que no s’agafa per enlloc”, ha explicat. Dies més tard, se li va fer arribar un segon estudi on s’acceptava que quedés fora del grup de govern, però “sense dret a participar a cap comissió”.

És a dir, es quedava “sense poder tenir informació i tot just anant un cop al mes al ple”. Aquestes condicions, admet, no les considerava adequades. “Per estar així, marxo ja”, indica. Per això, s’ha agafat a un altre punt del segon informe: “Em deia que podia quedar-me a la majoria com a veu discordant”. I és el que farà. En certa forma, “faré oposició dins la mateixa majoria”.

Forné remarca que, per tant, res canviarà. Seguirà a la junta de govern i a les comissions on ja treballava. Això, però, “sense haver de complir el sentit de vot de la resta de la majoria sempre que defensi allò a què em vaig comprometre amb el programa electoral”. De fet, manifesta que, justament, “no s’està complint en alguns punts”.

Paral·lelament, avisa, es continuarà treballant en la configuració de l’alternativa abans esmentada de cara a les comunals. Forné assegura que aquest treball avança de forma prou ràpida i, per ara, amb bones expectatives.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending