Concubina o dona de la neteja?

L’informe policial realitzat en el marc del ‘cas Cautxú’ considera anòmals diversos xecs expedits a favor d’una dona que vinculen a l’expresident de la federació Antoni GiribetLa beneficiària hauria rebut entre el març del 2012 i l’abril del 2013 cinc xecs per un valor global de 22.800 euros que des de la FAF s’atribueixen a tasques domèstiques

L’informe que la policia va emetre de manera inicial en el marc del ‘cas Cautxú’, i que conté nombroses imprecisions i altres elements que els implicats han anat rebatent a mida que ha avançat la investigació judicial relacionada amb la suposada mala gestió al capdavant de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), fins i tot parla de concubines i esquitxa alhora l’expresident de la FAF, avui directiu del Sant Julià, Antoni Giribet.

L’informe policial en qüestió és, sobretot, un estudi de diversos comptes relacionats amb l’ens federatiu i l’anàlisi de centenars de transaccions fetes, sobretot, a partir de l’emissió de xecs, ja sigui al portador, ja sigui nominals. Com l’Altaveu ja va avançar al seu dia, tot plegat evidencia un tràfec majúscul i molt sovint desordenat de pagaments a tort i a dret i una xarxa de beneficiaris al tomb sempre de les mateixes persones (o gairebé). Beneficiaris que superarien amb escreix el centenar i que en molts casos, degudament o indegudament, això ho ha de dir la Batllia, veien la manera de complementar els seus sous professionals a partir de col·laboracions justificades (o no) amb la FAF.

En una de les moltes anàlisis fetes per la policia, en concret tot estudiant un dels comptes que la FAF tenia obert a Crèdit Andorrà, el cos posa de relleu “el pagament de xecs” a favor d’una dona que sense manies els investigadors policials posen per escrit que “era la concubina del president de la FAF de l’època, Antoni Giribet Fiter”. La dona, empleada d’una residència del país, hauria percebut en poc més d’un any cinc xecs per un volum global de 22.800 euros.

La policia, que remarca en el seu informe la quantitat de xecs emesos per la FAF al portador o que no han estat omplerts en l’apartat ‘pagueu contra aquest xec’, exposa en el document incorporat gairebé des de l’inici en la causa judicial que la dona en qüestió, que vincula sentimentalment a Giribet, percebia cada tres mesos un xec ja fos de 4.500 euros o 4.600. En concret, van ser dos de la primera quantitat i tres de la segona. El març, el juny i el setembre del 2012 i el gener i l’abril del 2013.

Sense dir-ho, la policia, que no veu, no sap o no té accés a la relació que hi pogués haver entre la beneficiària en qüestió i la FAF, deixa entreveure que els pagaments són suposades gratificacions de l’expresident -de qui remarca que en una ocasió també va cobrar un xec de 1.000 euros- a la seva ‘amiga’. Fonts federatives, però, han indicat que aquesta és una més de les moltes imprecisions i mancances alhora d’investigar que va fer la policia. 

Suposadament, la dona en qüestió es va encarregar durant una temporada de la neteja de les instal·lacions de la federació. I com que era una feina esporàdica, que no la portava pas cada dia a passar per la seu federativa, es va acordar un pagament trimestral pels serveis prestats. Els serveis de neteja, que quedi clar. Concubina és una cosa ben diferent.

Comentaris (8)

Trending