Concòrdia marca el camí

La formació ha fet pública a la seva pàgina web les declaracions de béns fetes per quatre dels seus consellers generals abans d’accedir al càrrec

La llei de transparència va fixar, entre altres obligacions que els consellers generals havien de fer una declaració de béns quan accedissin al càrrec. El text, però, no establia l’obligatorietat de fer-les públiques. Per tant, fins ara no ha estat possible saber el patrimoni dels parlamentaris. Fins ara. Una formació acaba de trencar el gel en aquest sentit. A la seva pàgina web, Concòrdia ha publicat les declaracions fetes per quatre dels cinc electes.

De fet, va ser una promesa que ja es va fer fa setmanes. I així ho han complert. Per ara, només falta la de Maria Àngels Aché. Els documents de la resta de membres ja estan penjats al web del partit i són consultables per a qualsevol ciutadà que vulgui saber amb quin patrimoni han arribat al Consell General.

Dels quatre que han fet pública la declaració, només un, Jordi Casadevall, té una casa en propietat. En aquests, encara pagant la hipoteca al banc. La resta expliquen que no tenen cap immoble.

Pel que fa als diners disponibles al compte corrent, Cerni Escalé és qui més té. Arriba a més de 28.000 euros a un compte del país, als quals s’han de sumar prop de 3.500 dòlars que manté a un banc dels Estats Units de la seva etapa treballant a aquell país. Li segueix Núria Segués, amb 20.000 euros a la seva entitat financera. Xifres més reduïdes declaren Casadevall (poc menys de 2.500) i Pol Bartolomé (tot just 1.000).

El lauredià és, dels quatre, l’únic que no té cap vehicle. Escalé explica que té un BMX de segona mà i una motocicleta, mentre que Segués condueix un Seat Ibiza i Casadevall dos Saabs, valorats en 5.000 i 2.000 euros respectivament. Aquest darrer conseller també té 11 accions d’una societat que es dedica a la creació de pàgines web segons el seu objecte social.

Són, de moment, els únics membres de tot l’arc parlamentari que han fet aquest pas. El de mostrar a tota la ciutadania la seva declaració de béns -cal recordar que, justament, el fet que no sigui obligatori fer-la pública és un dels punts que s’ha criticat des del Grup d’Estats del Consell d’Europa contra la Corrupció-. Ara caldrà veure si l’exemple el segueixen altres partits.

Comentaris (14)

Trending