Clavells, moscatell i embotit per commemorar el dia del Turista

A primera hora del matí, han estat a la missa en honor al patró d’EscaldesEngordany a la capella de Sant Jaume, on han assistit autoritats comunals i de Govern

Ja és una tradició que el dia del turista tingui un forat dins de la programació de festa major d’Escaldes-Engordany. El pubillatge sencer ha passejat l’avinguda Carlemany repartint clavells, moscatells i pa amb tomàquet i embotat als turistes que passejaven pel cèntric carrer de la parròquia. Abans, però, han participat en la missa en honor al patró d’EscaldesEngordany a la capella de Sant Jaume.

Trobar-se al pubillatge amb els vestits tradicional, passejant per l’avinguda Carlemany, no és habitual. L’ocasió, avui, però, ho mereixia: el dia del turista. Amb clavells, un porró amb moscatell a la mà i una bossa amb diferents regals i  informació turística d’Andorra i Escaldes-Engordany han volgut commemorar aquest dia, que ja és usual dins de la programació de la festa major de la parròquia.

20220725 122657
La pubilla entregant un clavell a una turista a l'avinguda Carlemany.

Amb un somriure a la cara han volgut que la gent que avui caminava per la cèntrica avinguda de la parròquia s’endugués un bon record de la jornada. A les noies se’ls hi entregava un clavell vermell, mentre que en els homes se’ls donava a aprovar el moscatell. Alguns amb més bona predisposició, d’altres amb menys, han rebut amb els braços oberts els obsequis. A aquest recorregut, paral·lelament, a la plaça Coprínceps, s’oferia a tots aquells que s’hi apropaven un petit tast de pa amb tomàquet i embotit.

La jornada, però no ha començat amb aquest passeig. Abans, a les nou del matí, han estat present a la capella de Sant Jaume amb la missa en honor al patró de la parròquia i on han assistit diverses autoritats, tant parroquials com del Govern, com el cap de Govern, Xavier Espot, els ministres Eric Jovern o Trini Marín, o la cònsol Rosa Gili, entre altres. Un acte que ha finalitzat amb un esmorzar conjunt entre tots els assistents.

 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending