Clam contra la vacunació infantil

El moviment anti passaport covid s’ha concentrat, un cop més, a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, on han llençat un avís sobre el vaccí que es pretén inocular als nens i nenes

Els nens han estat el tema principal de la concentració que ha celebrat avui l’associació anti passaport covid, anomenada Andorra Actua. Concretament, la vacunació que es pretén inocular als nens i nenes properament i que han titlat de “via d’emergència temporal”. Després de veure com el nombre de participants disminuïa considerablement en les darreres cites, avui s’han tornat a trobar amb una mica més de suport. Però han estat menys d’una cinquantena de persones les que s’han apropat a la plaça de la Rotonda per participar-hi.

Les pancartes i el manifest que s’han llegit avui a la concentració alertaven sobre el perill de la vacunació infantil. Aquest dissabte, a més, s’han pogut veure uns quants nens allà també. Han estat fent el que fan els més petits, han pintat llençols (amb motius contra les vacunes), han fet bombolles de sabó i han jugat. Han participat de forma activa durant tota l’estona en què els més grans han estat a la plaça de la Rotonda. Han guanyat una mica de força, però res comparat amb les primeres manifestacions on van acudir un centenar de persones.

Seguint la línia amb la qual s’havia convocat la concentració d’aquest dissabte, s’ha llegit un manifest que ha estat un clam contra la vacunació infantil. Fent referència a ‘Biòlegs per la veritat’ han explicat que es tracta de “vacunes no aprovades” i que es tracta d’una “via d’emergència de forma temporal”. Han insistit que la població infantil és de baix risc i que “si no són de risc, és difícil justificar posar en risc la seva salut”. D’aquesta forma, s’ha animat als pares a demanar als seus doctors certificats de recomanació, a tenir prudència i, sobretot, a informar-se.

Han volgut insistir que no es tracta d’un moviment negacionista ni ‘anti-vacunes’, sinó en pro de la llibertat. Apel·lant a aquesta llibertat han reproduït un documental, que ja estava preparat per Sant Esteve, però va ser impossible visualitzar-lo per motius tècnics. Sota el títol ‘Aquest moment crucial’, i durant 17 minuts, s’ha explicat amb molts exemples per què el passaport Covid suposa la primera passa cap al control absolut de l’individu. Un cop més, han posat d’exemple la Xina com a possible futur per a tota la població. També s’ha fet referència a la vacuna, apuntant que Austràlia ha comprat vacunes per als pròxims quatre anys. Aquest vídeo, han explicat, s’està traduint a diversos idiomes per arribar així a més persones.

 

Aquest dissabte s’ha continuat també amb la recollida de signatures. Fa uns dies ja es va presentar un recurs contra el decret que incloïa el cribratge infantil, entre altres mesures. Com aquest decret s’actualitza, Andorra Actua cada cop comença una recollida nova. D’aquesta manera, els organitzadors han insistit als assistents perquè deixin la seva signatura. Per finalitzar, han entonat tots junts la cançó que ja s’està convertint en l’himne de les seves trobades.


 

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending