De la cerca al comtat de Durham a la batussa a Bordes d’Envalira

Ingressa a presó l’home de 30 anys detingut diumenge a la nit quan pretenia marxar del país després d’haver agredit i haver robat una parella amb la qual havia sopat; a partir de les diligències fetes s’ha descobert que estava sent buscat a Anglaterra

Era o havia de ser una batussa com tantes d’altres, malauradament. Sí, amb alguns trets poc comuns, com el fet que l’agressor va tenir la cura d’endur-se els telèfons dels agredits per tal que aquests no poguessin avisar d’immediat la policia. L’incident va ser diumenge a la nit a Bordes d’Envalira. Per aquells fets, el jove, un turista anglès de 30 anys, ha ingressat aquest dimarts al centre penitenciari. Resulta, però, que arran de les diligències fetes s’ha descobert que l’home era buscat, l’abril passat, al nord-est d’Anglaterra com a presumpte autor de robatoris i tràfic de drogues.

L’ara empresonat, hauria entrat a la Comella per complir una condemna d’un mes arran dels fets comesos al Principat. Se li ha fet un judici per la via ràpida. Ara caldrà veure si les autoritats britàniques complimenten, fan els passos corresponents, per tal de promoure la detenció i extradició de l’home si escau. Les fonts consultades han assegurat que malgrat els canvis físics experimentats per l’home entre les imatges que al seu dia es van difondre per part de la policia del comtat de Durham i la imatge que presenta ara l’arrestat no hi ha dubtes que es tractaria de la mateixa persona.

Un cotxe policial.

Relacionat

Un ‘sopar de parelles’ acaba amb una batussa i cinc patrulles per practicar una detenció

El mes d’abril, la policia de l’esmentat comtat, al nord-est d’Anglaterra, va emetre diverses comunicacions demanant suport per trobar un home -s’hi citava el nom i cognoms i les característiques físiques- que estaria relacionat amb uns incidents en diversos punts d’aquella àrea geogràfica. Incidents relacionats amb robatoris i drogues, s’ha dit. Ara la policia andorrana estaria fent les oportunes indagacions. També per veure què feia realment al Principat i amb qui es movia. Més encara si des d’Anglaterra es formalitza qualsevol petició.

El jove s’haurà d’estar un mes a la presó per l’aldarull -cops de puny, amenaça amb ganivet de cuina, sostracció de diners, mòbils i la furgoneta amb la que pretenia sortir del país- protagonitzat diumenge a la nit en un apartament de Bordes d’Envalira arrendat per un altre jove anglès

De moment, el jove s’haurà d’estar un mes a la presó per l’aldarull protagonitzat diumenge a la nit en un apartament de Bordes d’Envalira arrendat per un altre jove anglès. Aquest sí que feia temps que tenia vinculació amb el Principat. I hi era amb la seva parella, una noia espanyola o almenys d’origen espanyol. L’anglès ara empresonat també estava a Andorra amb la seva companya. Les dues parelles s’haurien conegut a Marbella, on l’ara processat té, a priori, el domicili, la residència fixada. No se sap massa què els vinculava. Ni amb quin objecte haurien arribat ni els uns ni els altres a Andorra.

El que és clar és que l’ara empresonat i la seva parella feia uns dies que compartien apartament amb l’altra parella. Fins que hi va haver algun tipus de discrepància que va fer que els segons convidessin els primers a marxar, i van llogar un apart-hotel al Tarter. Diumenge al vespre tots quatre van tornar a coincidir a l’apartament de Bordes d’Envalira després de sopar, aparentment, en un restaurant. En un moment donat, l’ara empresonat va començar a donar cops de puny a l’altre home. El va amenaçar amb un ganivet al coll i abans de marxar li hauria agafat diners i els mòbils, i hauria marxat amb una furgoneta de l’agredit.

Primer hauria passat pel Tarter a agafar les pertinences i després hauria iniciat el camí, aparentment, de sortida del país. Es van muntar diferents controls després que l’agredit aconseguís avisar, vers 2/4 d’11 de la nit, la policia. Mitja hora més tard es va acabar localitzant el vehicle circulant ja a l’altura d’Escaldes. Se’l va aturar i se’l va requerir per sotmetre’l a una prova d’alcoholèmia. L’home s’hi va negar. Sense que hi hagués cap dubte que era l’autor dels cops i de tota la resta que va succeir a Bordes d’Envalira, va acabar detingut. Fins que avui ha ingressat a la presó amb l’espasa de Dàmocles britànica, suposadament, assenyalant-lo.

Comentaris (1)

Trending