Cau la criptomoneda ‘Luna’ i arrossega un ‘youtuber’ resident

La blockchain, que forma part de l’ecosistema Terra, ha col·lapsat la darrera setmana, mullant de polèmica a diversos creadors de contingut que feien la seva activitat a Andorra

El món de les criptomonedes ja fa setmanes que trontolla. Una de les més conegudes, com és el Bitcoin, ha tingut pèrdues de fins al 23%. Però ha estat la blockchain de Terra, Luna, la que col·lapsava definitivament fa uns dies, i així ho confirmava l’empresa a través de les seves xarxes socials. L’afectació ha arribat fins a 600.000 usuaris a tot arreu del món. Un d’ells, almenys un, establert al Principat. I reconegut. Tant, que és ‘youtuber’ i té un canal on parla, específicament, de la inversió en criptomonedes.

A nivell mundial, dintre del món del blockchain, fa dies que es viu l’angoixa d’haver vist com la caiguda de Luna afectava econòmicament  a més de mig milió de persones. Moltes d’elles havien posat grans quantitats únicament en aquesta inversió. I ho han perdut tot. No sembla ser el cas del ‘youtuber’ resident Roger Pérez, més conegut com a Delox. Té un canal a la plataforma de vídeos, anomenat Diario Cripto, amb més de 100.000 subscriptors i on dóna consells per invertir en aquest sector. Ha fet entrevistes, nombroses, un demostra com de “senzill” és guanyar-se uns bons calés sense haver de fer gairebé res.

És possible que, a nivell econòmic, no l’hagi afectat gaire. Almenys, així ho deixa veure el ‘youtuber’ a les xarxes socials, on ha fet nombroses reflexions, gran part d’elles en to d’humor, i on ha penjat més d’un ‘meme’. Però gran part de la comunitat que ha creat de criptoinversors, als quals els cobra mil euros a l’any per rebre consells i tenir un grup de Telegram, estan enfadats. I no és per a menys. Fa gairebé un mes penjava un vídeo al seu canal amb un expert de la companyia Terra, on explicava les bonances d’invertir únicament en Luna.

 

Delox s’ho pot agafar amb humor. No és expert en economia, té un passat al màrqueting, però aparenta haver invertit amb seny. Malgrat això, i que part de la seva comunitat també estigui tranquil·la, hi ha moltes altres persones que no. A les xarxes, s’ha disparat la crítica cap al contingut que fa el ‘youtuber’. Cada cop hi ha més vídeos que miren de desmuntar el negoci que el resident té i, sobretot, els mètodes que recomana per fer-se gairebé d’or a través de la inversió en criptomonedes. Ell mateix es vana de ser ‘el friki que viu de les cripto’. Caldrà veure, després d’aquesta caiguda estrepitosa, quina és la vertadera afectació que té en la seva forma de guanyar-se la vida.

CAIGUDA DE LUNA

Però, exactament, què és el que ha passat perquè aquesta criptomoneda caigui? Segons expliquen mitjans especialitzats, i segons indicava també el mateix Delox, fa uns mesos que la moneda estava disparada. Va arribar, al mes d’abril, a la seva cotització màxima, amb 119,18 dòlars. Però, el passat 8 de maig, TerraUSD, empresa de la qual formava part Luna, va patir fluctuacions i va perdre paritat amb el dòlar. El que va passar després, ni els experts poden arribar a explicar-ho bé.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending