Un carnaval només per a nens

Les botigues que venen disfresses i complements per a aquestes festes mantenen el mercat infantil però gairebé no estan venent material per a adults

Fa gairebé un any que el coronavirus està esguerrant moltes festes tradicionals: Sant Jordi, Sant Joan, la Castanyada o el Nadal. Totes s’han hagut d’adaptar, si és que finalment s’han celebrat, de forma molt diferent per adaptar-se a la necessitat de seguir les mesures que evitin el risc de contagi. I el Carnaval també ho haurà de fer. Les botigues del país que venen material com ara disfresses o els seus complements, ho estan notant. Enguany sembla que tot just els més petits faran companyia al rei Carnestoltes.

I és que, com apunten des dels diferents comerços, hi ha dues casuístiques ben diferents. Per un costat, les disfresses i complements per a nens. “Estan funcionant bastant bé. No ha variat gaire en comparació a l’any passat”, explica Toni Mirgorance, gerent de Party Fiesta Andorra. “Les meves expectatives”, admet, “no eren tan bones i, fins i tot, pensava que s’anul·laria tot”. En canvi, la situació varia radicalment quan es parla de material per a adults: “Zero”.

Situació similar viuen els propietaris dels diferents basars xinesos distribuïts pel país. S’explica que, en línies generals, les vendes han davallat amb l’excepció del producte més dirigit al públic infantil, gràcies especialment al fet que els col·legis han mantingut les activitats lúdiques pròpies d’aquestes dates.

Per tant, les botigues estan resistint amb aquest sector. Sobre les preferències dels clients, Mingorance apunta que “a l’inici es demanava molt la disfressa Marvel”. Els darrers dies, amb l’entrada en joc dels col·legis, les peticions són més tradicionals: pirates, pallassos, soldats... I és que, en aquest punt, també es troba una altra conseqüència indirecta de la pandèmia: “Com que al llarg del 2020 no hi ha hagut cap gran pel·lícula o sèrie que hagi tingut molt d’èxit, no s’ha posat de moda cap personatge concret”. Des dels basars xinesos sí que s’indica que una demanda habitual són aquells vestits o complements vinculats al món de ‘Dragon Ball’.

Mingorance no amaga que el comerç que dirigeix, centrat en productes per a tota mena de festes i celebracions, ha sofert amb duresa la crisi provocada pel coronavirus. Per això, admet que el bon funcionament de les disfresses infantils és tot un baló d’oxigen després de gairebé un any d’ofec. “Vam estar dos mesos i migs tancats; el 2020 ha estat el pitjor des que vam obrir”, apunta.

Comentaris

Trending