Camins d’incivisme

Els actes vandàlics tornen a augmentar en els senders de Sant Julià de Lòria i en els darrers mesos es concentren a la part obaga de la parròquia

Comentaris

La dificultat per vigilar la gran quantitat de senders de Sant Julià de Lòria i la seva extensió complica les tasques per trobar els responsables dels actes vandàlics en la senyalització i els seus suports. S'han reproduit després d'un període de calma i tots es fan a la part obaga de la parròquia. S'efectuen en dues modalitats: la destrossa del senyal -o del pal- o bé girant-la perquè indiqui una direcció equivocada.

Els actes vandàlics han tornat després d'uns mesos sense que se'n tingués constància de cap. Fins i tot l'indret més afectat, que és la senyalització a la cruïlla del camí de la Solana amb el roc de l'Àliga no ha patit cap desperfecte.

El vandalisme, a més del seu cost que el comú avalua en uns 7.000 euros, provoca sovint que els excursionistes i els motoristes o ciclistes agafin el camí equivocat i alguns d'ells han trucat a la corporació per denunciar-ho ja que han hagut d'efectuar una marrada considerable.

El manteniment dels camins és competència del servei de Boscos del comú, que els netejen i controlen que els senyals estiguin en el seu lloc, cosa que és cada cop més complicada ja que s'han arribat a fer malbé rètols en un indret tan poc amagat com és la carretera de la Rabassa just davant de la pleta de Sibós, al costat mateix d'un xalet i en un lloc visible des d'alguns dels edificis del complex de Camp de Perot i del Sant Julià Parc.

Un fet que també crida l'atenció és que tots els actes vandàlics darrerament es concentren a la part obaga dels camins i berenadors de la parròquia i no a la del solà. Abans n'hi havia hagut amb botellots o baranes trencades al coll de Jou, a un berenador de Bixessari, el camí de Canòlich, i al refugi de Collet Martí, sense tenir en compte els del darrer dissabte de l'aplec de Canòlich.

Als últims mesos els escenaris són el camí de Sant Martí entre la font de l'Àrtic i Nagol; el camí de la Solana; l'església de Sant Cerni -on es va arrencar una porta-; Aixirivall, i el camí dels Bessets de Baix en el seu pas per Faucellers i en el tram que va a Auvinyà;  aixì com el camí vell que uneix aquest nucli de població i la CG1, entre els centres comercials Sant Eloi i River. 

Els rètols i els pals no han estat l'únic objectiu dels brètols. També ho van ser les senyalitzacions d'una travessa que van ser canviades de direcció el dia abans de la cursa. Sortosament, els organitzadors les van poder repassar abans de l'inici de la prova.

Comentaris (1)

Trending