Caiguda mortal d’una gossa: fatalitat o intenció?

La policia dóna per tancat l’episodi de la mort d’un cadell femella aquesta matinada a la confluència dels carrers Callaueta i Sardana, a Prada Ramon, malgrat que diversos veïns de la zona defensen que l’animal hauria estat llançat per un balcó

El que és clar és que un gos cadell femella d’uns sis mesos ha mort aquesta matinada en caure d’un tercer pis d’un edifici que fa xamfrà entre els carrers Callaueta i Sardana, a la zona de Prada Ramon d’Andorra la Vella. Com ha caigut és el que suposadament no està clar. Fatalitat o intencionalitat per part d’algun dels dos ocupants del domicili? Ara per ara, la policia dona per tancat l’episodi després de la intervenció que ha hagut d’efectuar.

Els brams de l’animal abans de morir -perquè tot i la caiguda i les letals lesions internes que s’ha fet, no ha mort a l’acte- han despertat una part del veïnat. De fet, fins i tot alguns han baixat al carrer a comprovar què havia succeït i interessar-se per l’estat del gos. Jove. Encara que de dimensions relativament gran pel temps que tenia, segons alguns testimonis. La policia ha estat requerida vers 2/4 de 4 de la matinada.

Quan els agents requerits, una patrulla, han arribat fins al lloc, han trobat l’animal enmig del carrer i, segons les fonts policials consultades, ja era mort. Al seu costat hi havia els dos propietaris. Els dos integrants de la parella -home i dona- estaven visiblement angoixats, “destrossats”. Els crits del ca abans de morir han despertat una part del veïnat

Els crits de l’animal i el fet que molta gent tingui vacances o que aquests dies se celebri la festa major d’Escaldes han fet que, de matinada, hi hagués al carrer més gent del que seria l’habitual. Quan els agents requerits, una patrulla, han arribat fins al lloc, han trobat l’animal enmig del carrer i, segons les fonts policials consultades, ja era mort. Al seu costat hi havia els dos propietaris. Com a mínim, els dos ocupants de l’habitatge des del qual hauria caigut -¿saltat? ¿llançat?- el gos.

Els dos integrants de la parella -home i dona- estaven visiblement angoixats, “destrossats”, segons algunes fonts. Veient que no hi havia res a fer, s’ha contactat amb el servei de circulació d’Andorra la Vella per a dos comeses: una, perquè fessin la lectura del xip per comprovar si hi havia alguna anomalia. Tot estava en ordre i la titularitat de l’animal es corresponia amb les persones allí presents. L’altra comesa era mobilitzar l’equip d’higiene per a la retirada del cos del ca.

Els dubtes han sorgit després quan entre part del veïnat hi ha la suspicàcia que la parella hauria mantingut una discussió prèvia i un dels dos, en un cop de ràbia i per fotre l’altre, hauria llançat el cos per la finestra. A la policia no li consta, en principi té tancat l’afer i considera que l’animal, jove, s’hauria descontrolat en algun moment donat saltant al buit.

Però els veïns tenen la mosca rere l’orella. Algun d’ells hauria estat suposadament testimoni de la situació des d’una altra finestra. De fet, diverses organitzacions animalistes han estat contactades per exposar-los l’afer i no es descarta algun tipus d’acció per mirar que es pugui indagar més en l’afer. La policia, per ara, ho descarta. Si la parella hagués vist res d’estrany en acudir al lloc, vist el resultat, hauria procedit a detenir la parella, o un d’ells, per un presumpte delicte de maltractament animal amb resultat de mort.

Comentaris (15)

Trending