A la caça del certificat digital

Les demandes per fer el tràmit per obtenir-los als comuns s’han duplicat, fins i tot triplicat, des que es va aprovar la mesura de l’obligatorietat del passaport Covid a la majoria d’activitats d’oci

Fa uns dies el Govern va decretar que el passaport Covid era obligatori per poder accedir a molts locals d’oci, com els restaurants, i a altres com perruqueries o centres d’estètica. Una forma ràpida i còmoda de mostrar-lo i de portar-lo sempre a sobre és al telèfon mòbil, mitjançant l’aplicació AndorraSalut. Per poder fer-ho, però, és necessari el certificat digital. Per aquest motiu, un gran nombre de persones s’han apropat fins als comuns i fer aquest tràmit d’una per totes.

Aquest estiu, amb la posada en marxa de l’app, ja van ser molts que es van decidir a digitalitzar el document que, en un inici, tots tenien en paper. A partir del setembre, l’afluència es va relaxar una mica. Però ara, als cinc comuns on es poden tramitar els certificats digitals han tornat a detectar una pujada de sol·licituds. A Escaldes-Engordany, per exemple, han observat que els certificats digitals expedits en les darreres dues setmanes ha triplicat el d’altres dies.

A Canillo, l’augment detectat ha estat de fins a un 12% en els darrers dies, que demostra el gran interès que els veïns han tingut en poder fer el tràmit. A Encamp, el mes de novembre han duplicat també el nombre de certificats expedits, passant dels 193 fets en octubre fins a 482 aquest mes. A Sant Julià, les xifres també parlen per si mateixa, amb més de 250 en les darreres setmanes. A Escaldes, de fet, l’augment s’ha observat en qualsevol gestió que estigui relacionada amb el passaport sanitari o el certificat digital.

El procés per fer el certificat digital, que també es pot obtenir a Tràmits de Govern, és molt senzill. Presentant un document d’identitat i donant les dades són únicament uns minuts

El procés per fer el certificat digital, que també es pot obtenir a Tràmits de Govern, és molt senzill. Presentant un document d’identitat i donant les dades són únicament uns minuts. Als comuns no és necessari pertànyer a la parròquia per poder fer-ho, de fet tots han detectat que s’hi apropen persones d’altres llocs per fer-ho. Molt possiblement, treballadors que tenen més a mà senzillament acudir a aquelles dependències que a les “pròpies”.

En alguns d’ells, com la Massana, han recuperat (i superat) les xifres que assoliren a l’estiu, que ja van ser bastant elevades. Des de la corporació asseguren que un dels motius pels quals molta gent s’apropa és perquè poden sortir d’allà amb l’aplicació instal·lada i amb tot el procediment explicat. Això és força positiu, principalment, pels més grans que tenen dificultats per treballar amb el telèfon mòbil. A Sant Julià també ofereixen aquesta ajuda, i han detectat que cada vegada les consultes són majors.

Els únics comuns que, de moment, no expedeixen certificats digitals són Ordino i Andorra la Vella. En el primer cas, asseguren que estan treballant per poder començar a fer el procediment com més aviat millor. A la capital, la seva proximitat amb el departament de Tràmits de Govern evidenciava que no era necessari oferir aquest servei.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.