A la caça del certificat digital

Les demandes per fer el tràmit per obtenir-los als comuns s’han duplicat, fins i tot triplicat, des que es va aprovar la mesura de l’obligatorietat del passaport Covid a la majoria d’activitats d’oci

Fa uns dies el Govern va decretar que el passaport Covid era obligatori per poder accedir a molts locals d’oci, com els restaurants, i a altres com perruqueries o centres d’estètica. Una forma ràpida i còmoda de mostrar-lo i de portar-lo sempre a sobre és al telèfon mòbil, mitjançant l’aplicació AndorraSalut. Per poder fer-ho, però, és necessari el certificat digital. Per aquest motiu, un gran nombre de persones s’han apropat fins als comuns i fer aquest tràmit d’una per totes.

Aquest estiu, amb la posada en marxa de l’app, ja van ser molts que es van decidir a digitalitzar el document que, en un inici, tots tenien en paper. A partir del setembre, l’afluència es va relaxar una mica. Però ara, als cinc comuns on es poden tramitar els certificats digitals han tornat a detectar una pujada de sol·licituds. A Escaldes-Engordany, per exemple, han observat que els certificats digitals expedits en les darreres dues setmanes ha triplicat el d’altres dies.

A Canillo, l’augment detectat ha estat de fins a un 12% en els darrers dies, que demostra el gran interès que els veïns han tingut en poder fer el tràmit. A Encamp, el mes de novembre han duplicat també el nombre de certificats expedits, passant dels 193 fets en octubre fins a 482 aquest mes. A Sant Julià, les xifres també parlen per si mateixa, amb més de 250 en les darreres setmanes. A Escaldes, de fet, l’augment s’ha observat en qualsevol gestió que estigui relacionada amb el passaport sanitari o el certificat digital.

El procés per fer el certificat digital, que també es pot obtenir a Tràmits de Govern, és molt senzill. Presentant un document d’identitat i donant les dades són únicament uns minuts

El procés per fer el certificat digital, que també es pot obtenir a Tràmits de Govern, és molt senzill. Presentant un document d’identitat i donant les dades són únicament uns minuts. Als comuns no és necessari pertànyer a la parròquia per poder fer-ho, de fet tots han detectat que s’hi apropen persones d’altres llocs per fer-ho. Molt possiblement, treballadors que tenen més a mà senzillament acudir a aquelles dependències que a les “pròpies”.

En alguns d’ells, com la Massana, han recuperat (i superat) les xifres que assoliren a l’estiu, que ja van ser bastant elevades. Des de la corporació asseguren que un dels motius pels quals molta gent s’apropa és perquè poden sortir d’allà amb l’aplicació instal·lada i amb tot el procediment explicat. Això és força positiu, principalment, pels més grans que tenen dificultats per treballar amb el telèfon mòbil. A Sant Julià també ofereixen aquesta ajuda, i han detectat que cada vegada les consultes són majors.

Els únics comuns que, de moment, no expedeixen certificats digitals són Ordino i Andorra la Vella. En el primer cas, asseguren que estan treballant per poder començar a fer el procediment com més aviat millor. A la capital, la seva proximitat amb el departament de Tràmits de Govern evidenciava que no era necessari oferir aquest servei.

Etiquetes

Comentaris

Trending