Banderoles en mode prova pilot

Vint persones, entre joves, adults i gent gran, han confeccionat les noranta insígnies tèxtils que lluiran durant la festa major d’Escaldes a la plaça Santa Anna per comprovar si donen un bon resultat en vista a suprimir l’any que ve la totalitat del material plàstic usat fins ara

Canviar material plàstic per tèxtil reutilitzable. En les banderoles de la festa major. El comú d’Escaldes i la Unió Pro-Turisme promouen una mena de prova pilot per comprovar si els 1.500 metres d’insígnies tèxtils que s’han confeccionat aquest any poden arribar a ser la totalitat dels deu quilòmetres que habitualment s’usen per engalanar els carrers de la parròquia. Les banderoles tèxtils les han elaborat vint persones, entre joves, adults i gent gran i lluiran a la plaça Santa Anna.

El projecte s’ha presentat aquest matí. El comú d’Escaldes-Engordany treballa des de l’inici de mandat amb la voluntat de no utilitzar més el plàstic en elements, per exemple, decoratius o informatius. El darrer exemple és la proposta presentada per la consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, i el president de la Unió Pro-Turisme, Jaume Ambor, que consisteix a substituir el plàstic pel material tèxtil en una part de les tradicionals banderoles tricolors que s’empren per vestir els carrers de la parròquia de festa major.

Aquesta proposta treballada entre el comú i l’entitat turística-festiva l’han fet realitat, com s’ha dit, a partir de la feina voluntària d’un grup de vint persones, entre joves, adults i gent gran. Tots ells han confeccionat un total de noranta banderoles tèxtils (trenta de cada color que conformen la bandera andorrana) que guarniran de festa la plaça Santa Anna.

La consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, ha manifestat que “l’objectiu de l’acció passa per anar eliminant el plàstic de la parròquia i fer-la més sostenible”. Alhora, Vendrell i el president de la Unió Pro-Turisme, Jaume Ambor, han assenyalat que la d’enguany és una prova pilot per veure com responen aquestes banderoles tèxtils a les inclemències del temps, com ara, el vent o les altes temperatures, i com resulta ser el procés de col·locació, desmuntatge i emmagatzematge d’aquestes.

I és que les banderoles tèxtils han de ser reutilitzables per la festa major de l’any vinent. En funció del resultat, el comú i la Unió Pro-Turisme substituiran els 10 quilòmetres de banderoles de plàstic per les tèxtils. Això implicarà, segons Vendrell, que el taller de confecció de banderoles pugui iniciar-se a la tardor.

Comentaris

Trending