Els mestres fan campanya

Més d'una quinzena de docents formen part de les llistes de les eleccions comunalsHi ha candidats a cònsol major i menor i a Sant Julià hi ha un duel de números dos entre Codina i Aché

A les llistes de les eleccions comunals hi ha una notable presència de personal docent i entre ells candidats a cònsol major o menor. A Sant Julià de Lòria, Mireia Codina i Maria Àngels Aché són les números dos d'Unió Laurediana i de Desperta Laurèdia respectivament. Com a docents o exdocents candidats a cònsol major hi ha una llicenciada en pedagogia com Dolors Carmona (Andorra la Vella), Rosa Gili (Escaldes-Engordany), Sandra Tudó (Ordino) i David Rios (Encamp).

Duel educatiu de cònsols menors a Sant Julià de Lòria. Per una banda Mireia Codina (Unió Laurediana) i per l'altra Maria Àngels Aché (Desperta Laurèdia). Dues dones amb molt carisma, un ampli coneixement de la parròquia i una gran implicació en la vida associativa laurediana.

La primera és filla de Marc Codina Travesset, que ja va tenir una destacada trajectòria política, i de Pepita Lucas, exdirectora de l'Escola d'Art del comú lauredià al Centre cultural i de congressos. La Mireia és fundadora de la Companyia És Grata, habitual de l'espectacle 'Els Pastorets' i va dirigir el primer espectacle del grup teatral Els Carbassons. Entre el 1999 i el 2000 va presentar un programa infantil a Andorra Televisió (ATV). Ha intervingut en actes d'associacions i la seva presència és habitual en tots els actes que es duen a terme a la parròquia.

Com Mireia Codina, Maria Àngels Aché és una dona molt activa que combina el seu alt càrrec al ministeri d'Educació amb múltiples activitats. Pot estar d'espectadora en un partit de futbol sala dels seus fills amb el CE Sant Julià, com en una classe de ball en línia o, ara mateix, fent campanya. Té una sòlida formació en llengua i literatura francesa. Ha format part de Desperta Laurèdia des del principi quan era un moviment social. 

No són però els dos únics casos de docents que participaran a les eleccions. A Sant Julià de Lòria, per exemple, hi ha Angi Duró, Rossend Areny,  Míriam Morales,  Sofia Cortesao o Eva Ramos. Hi ha quatre mestres o exmestres candidats a cònsols majors i a les candidatures hi ha Eva Choy (Ordino), Lídia Samarra (Andorra la Vella),  Núria Pons o Meritxell Massoni (Escaldes-Engordany).

 

·

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending