Art i música es tornen a fusionar

El Centre d'Art d’Escaldes-Engordany presenta una exposició de vinils aquest divendres i es podrà visitar fins al 26 de setembre

Ja no els fan així. Ara tot funciona més de pressa. Tot està digitalitzat i les pintures agafen pols al calaix. No obstant això, hi ha una col·lecció que no para de créixer i que s’ha instal·lat al Centre d’Art d’Escaldes Engordany. Un recorregut de vinils que mostren els dissenys d’artistes com Picasso, Miró, Dalí, Alberti o Saura, entre altres. L’exposició es podrà visitar des d’aquest divendres i fins al 26 de setembre.

La mostra, batejada com ‘Art en el vinil’, té una part dedicada a il·lustradors, dissenyadors i també als fotògrafs, a més dels dissenys dels pintors tant espanyols com internacionals. La visita comença amb l’homenatge tant als poemes musicals com a la música de Federico García Lorca. Després, el recorregut es divideix per autors. Destaquen les obres de Picasso, Dalí, Alberti…i de molts altres que no són tan coneguts. Per tancar, hi ha una secció dedicada a “La Movida. No només a la madrilenya, sinó al moviment arreu del món”.

Tot plegat pertany a un col·leccionista i al propi comissari de l’exposició, Antonio Lafuente del Pozo, que ha expressat la seva sorpresa quan va rebre la trucada del Principat per traslladar els vinils des de Màlaga fins al centre d’Andorra, argumentant que “fa molts anys que treballo en aquest món i de vegades és molt difícil trobar un lloc per fer una exposició fins i al lloc on vius.”

Pel que fa a la descripció de la mostra, ha declarat que “és un reflex de les variacions artístiques a través del túnel del temps. Un fruit de la unió entre art i música que avui ja no hi és”. La col·lecció, presentada a Màlaga l’any 2018, va tindre un procés de recaptació d’obres d’un any aproximadament, tot i que ja tenien material des de fa molts temps i el volum continua creixent.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending