Arriba el moment del functional fitness a Andorra

Acaba de néixer una nova associació al Principat amb l’objectiu de regular aquest esport i, sobretot, animar a tota mena de gent i de diferents edats a què s’animin a practicar-lo

El functional fitness és conegut mundialment a través de la marca privada CrossFit. Actualment, a Andorra hi ha dos boxs on es practica aquest esport, a més d’haver-hi diversos espais habilitats. Així i tot, no hi havia cap mena d’associació que regulés aquesta modalitat i que servís com a punt de referència per a totes aquelles persones realment interessades a participar en competicions. Per aquest motiu, fa uns dies va néixer l’associació AFF (Andorra Functional Fitness).

Manel Arroyo, president de l’AFF, explica que aquest esport es va començar a practicar a Andorra cap al 2014, aproximadament, “però als Estats Units fa molts més anys que és reconegut”. El seu auge es deu, principalment, a què és una modalitat molt completa, que permet obtenir bons resultats i que, a més, és molt dinàmica. És una pràctica que és perfecta per a tots aquells que volen tenir una bona forma física, però que no els agrada sentir-se tancats dintre d’un gimnàs. A més, de manera habitual, es fa en espais habilitats, anomenats ‘box’, on es reuneix un grup de gent que, dintre de les seves capacitats, fa esport en conjunt.

L’objectiu de l’AFF és portar un pas més enllà el functional fitness i crear un campionat nacional, que motivi encara més als esportistes que dediquen temps de la seva setmana a aquesta pràctica. De fet, Arroyo assegura que estan treballant perquè es pugui celebrar aquest mateix any, cap a l’octubre aproximadament i tenint en compte les dates dels campionats internacionals. “El nostre objectiu és que, després del nacional, puguin competir també a nivell mundial si és el que volen”.

WhatsApp Image 2021 07 09 at 20.58.51
 

El projecte encara es troba en una fase molt inicial, i encara no se sap bé si es dividirà per edats. “Fora de la franja de 20 i 30 anys tampoc hi ha massa gent que el practiqui”. Aquesta és altra de les finalitats de l’associació, poder arribar a aquelles persones més joves i apropar-los un esport que pot ser molt beneficiós per la seva salut. “Amb els més petits ja no busquem fer-los competir, sinó que coneguin l’esport, involucrar-los i fer activitats amb ells”.

Actualment, a l’AFF són sis persones que han estat lluitant mesos per poder adherir-se a la International Fitness Federation iF3. Es tracta d’una associació sense ànim de lucre i encara estan estudiant quines possibilitats tenen per poder finançar-se. “En principi hem pensat a fer productes esportius, camisetes i altres elements de marxandatge i també suposem que, per poder participar en el campionat, s’haurà d’abonar una quantitat”. És una entitat molt nova i que encara continua treballant per donar-se a conèixer i tenir veu en el món de l’esport del país, però el que està clar és que el seu moment, és ara.

Etiquetes

Comentaris

Trending