Arinsal va sobre rodes aquest estiu

La localitat massanenca inaugura oficialment l’espai de Les Barques, que està contribuint a dinamitzar la parròquia amb una nova oferta per a bicicletes, ‘skates’ i patinets

Després d’un hivern complicat, complicadíssim, les bicicletes han permès Arinsal revifar aquest estiu. Vista la situació derivada de la pandèmia, i la impossibilita de tenir una temporada d’esquí amb certes garanties, el comú de la Massana va decidir aturar qualsevol inversió hivernal a l’estació i concentrar tots els esforços en aquest estiu. El resultat és l’espai Les Berques, pensat com a un complement de luxe per al ‘bike park’ de Pal i que ha suposat una injecció turística de primer nivell.

En tot cas, Les Berques, que va entrar en servei el mes de juny i que aquest diumenge ha estat oficialment inaugurat en el marc de la festa major arinsalenca, ha estat un element decisiu per aconseguir que la parròquia de les bicis estigui aquest estiu plena de gom a gom. Així ho han ressaltat tant la cònsol major massanenca, Olga Molné, com el conseller d’Esports, Kevin Poulet. Tots dos i altres integrants de la majoria comunal han observat sobre el terreny l’evolució i peripècies d’un bon reguitzell de joves pilots de bici que gaudeixen dels salts i les corbes del nou traçat.

Arinsal en concret i la Massana en general estan al cent per cent d’ocupació aquest estiu. Vallnord, l’estació, està segur que el bon comportament del juliol serà igual o millor a l’agost. Una altra cosa serà l’hivern. Per ara, ni un mot. Tot són interrogants, com el futur d’una estació, d’una societat, EMAP, que ha rebut com un baló d’oxigen, igual com els empresaris massanencs, el bon estiu turístic. Al nou espai de Les Berques s’hi han comptabilitzat diàriament una cinquantena d’usuaris, ha explicat Poulet. El cap de setmana la xifra s’incrementa.

L’espai de Les Berques està pensat perquè tingui un funcionament d’alt rendiment de maig a octubre. Aquest estiu, com al conjunt de la parròquia, el turista ha estat de proximitat, set de cada deu visitants que ha rebut la Massana són espanyols, especialment catalans

“Molta gent de fora vénen per aquest espai”, ha remarcat el conseller comunal d’Esports, remarcant que també amb el ‘bike park’ de Pal passa si fa o no fa el mateix. Calia revitalitzar Arinsal i el comú està convençut d’haver trobat el camí aquest estiu amb un espai que tant és bo per a les bicis -i fer-hi curses, salts o apostar per al ‘cross country’ interboscari- com pels patinets o els ‘skates’. Tot el que siguin dues rodes, va bé, ha dit Poulet, que ha recordat que la Massana és la parròquia de la bicicleta.

El conseller ha recordat que les decisions s’han adoptat comptant amb el parer del sector privat, més encara després d’un hivern dificilíssim. L’espai de Les Berques està pensat perquè tingui un funcionament d’alt rendiment de maig a octubre. La resta de l’any dependrà de la voluntat dels ciclistes i de les condicions climatològiques. Aquest estiu, com al conjunt de la parròquia, el turista ha estat de proximitat, set de cada deu visitants que ha rebut la Massana són espanyols, especialment catalans. Després algun francès. El públic britànic ha caigut en picat.

IMG 7890
Olga Molné, Kevin Poulet i altres consellers al bell mig del nou circuit. Toni Solanelles

Sobre l’hivern tot està en l’aire. Cal que Arinsal pugui obrir sí o sí. Però també dependrà, així ho reconeixia la cònsol Molné, que les restriccions dels països veïns no impossibilitin l’arribada de turistes. Per això, per la incertesa que encara manté la pandèmia, tot està obert. Com l’arribada d’inversió privada per a Pal-Arinsal o la decisió final sobre el Carroi. No hi ha encara res tancat. Entre setembre i octubre, però, hi hauria d’haver un impuls important.

Comentaris (1)

Trending