Andorrans en direcció a les altures

En dues expedicions diferents, d’una banda Domi Trastoy i Gonzalo Fernandez al Kanchenjunga, i de l’altra, Stefi Troguet a l’Everest, els excursionistes posen en marxa l’ascensió a dos dels pics més alts del món

P

P.C

Comentaris

Aquest mes d’abril tres andorrans han començat dues expedicions diferents a dos dels pics més alts del món. D’una banda, Domi Trastoy i Gonzalo Fernández s’estan enfrontant al Kanchenjunga. De fet, Fernández informava a través de les xarxes socials, des d’on fa actualitzacions constants, que es troben aïllats al Camp Base. De l’altra banda, Stefi Troguet també ha emprès l’aventura cap a la cima de l’Everest, des d’on ha estat duent a terme el procés d’aclimatació els darrers dies.

Trastoy i Fernández començaven l’expedició el passat 12 d’abril, on el camí fins al Camp Base del Kanchenjunga s’anava acurtant. Amb 8.586 metres sobre el nivell del mar, es tracta de la muntanya més alta de la Índia i la segona del Nepal. Les condicions meteorològiques eren clau per poder aconseguir el que era un repte important, malgrat que tots dos tenen experiència i han acudit sobradament preparats. Durant la presentació de l’expedició, Trastoy assenyalava que es tracta d’un pic molt tècnic i complicat.

Així s’ha pogut constatar gràcies a les publicacions i actualitzacions que ha fet constantment Fernández a través de les xarxes socials, des d’on ha estat força actiu dins de les possibilitats. Després de sis dies creuant tots els obstacles que se’ls presentaven, ja fossin rius o glacials, tots dos van arribar al Camp Base. Amb ells, segons indica l’excursionista “també quatre dies de nevades que van carregar la muntanya amb força neu i van soterrar les cordes fixes”.

Tot i els impediments, Trastoy i Fernández han fet aquest dilluns un intent per pujar des del Camp Base, a 5.500 metres, fins al Camp I, a 6.100 metres, “obrint petjada i sense corda”. Finalment, el risc d’allau els va fer abandonar el camí després de dues hores en l’intent. Per tant, es troben aïllats al glacial del Yalung, a l’espera de millores en les condicions meteorològiques.

 

Al Nepal, però amb la vista posada en la muntanya més alta del món, Stefi Troguet també ha donat les primeres passes per aconseguir coronar l’Everest, a 8.849 metres d’altitud. L’andorrana ha aconseguit coronar tres cims de més de 8.000 metres com són el Nanga Parbat, el Manaslu i el K2. El repte que ha començat aquest mes d’abril, però, és un dels més importants de la seva trajectòria. Com ja es preveia, s’ha fet el trekking fins als primers camps base per aconseguir una bona adaptació, clau per a les jornades posteriors.

Acompanyada del Nims Dai, aquest diumenge van realitzar la cerimònia abans de començar l’expedició pròpiament dita, segons explicava l’excursionista a les xarxes socials. Troguet, de fet, explicava fa dos dies que es trobaven al Camp Base adaptant-se a l’altitud. Aquest dilluns, tot l’equip començava l’entrenament i les rutines d’aclimatació abans d’engegar el camí cap al cim del món.

 

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending