Un Andorra amb dues cares

L’equip tricolors és dels millors equips de la Primera RFEF com a local, però dels pitjors si es tenen només en compte els partits disputats lluny del Principat

Com el doctor Jekyll i el senyor Hyde. Així es comporta, almenys pel que fa a resultats, l’FC Andorra. Igual que el personatge de la novel·la de Robert Louis Stevenson, l’equip tricolor mostra dues cares ben diferenciades. A casa, a l’Estadi Nacional, l’equip es mostra sòlid i és dels millors equips del grup com a local. Fora del Principat, costa molt sumar punts i, si només comptessin els partits com a visitant, s’estaria en zona de descens.

La Primera RFEF ja ha viscut les seves primeres deu jornades. Per a l’Andorra, això s’ha traduït en cinc partits al Nacional i cinc a fora. L’equip suma ara 15 punts. D’aquests, 13 s’han aconseguit com a locals. Només dos com a visitant. Una diferència, segurament, excessiva. Des del club s’admet que toca millorar a domicili.

Un pas endavant que, però, es considera que s’ha de donar en resultats, que no pas en joc. El tècnic basc, Eder Sarabia, ha remarcat ja diverses vegades que, al seu entendre, tant a casa com a fora, l’equip manté un nivell similar de joc. El problema, lamenta, és que el domini que s’ha tingut en la majoria de desplaçaments, no s’ha traduït de cara a porteria. “Jo veig gairebé tots els partits i hi ha equips que, amb poques coses, treuen molt rendiment”, ha volgut remarcar.

Desl 15 punts que figuren ara mateix al caseller, 13 han estat sumats al Nacional i únicament dos en els desplaçaments, on han arribat les úniques tres derrotes

Més enllà d’això, la realitat és la que és. I aquesta marca que, com al llibre, quan juga a casa l’Andorra, com el doctor Jekyll, presenta un caràcter calmat i ofereix el rostre atractiu. Fins i tot sense posar-se nerviós en situacions complicades, com ara la viscuda el passat diumenge quan el Cornellà es va avançar en el marcador. I això li ha suposat aconseguir quatre victòries i dos empats.

Per tant, 13 punts. Entre els dos grups de Primera RFEF, només tres equips han completat un millor rendiment. Tots del 2: Vila-real B, Nàstic i Balompédica Linense, amb un ple de victòries. L’Albacete, el Deportivo, el Racing de Santander i el San Sebastián de los Reyes igualen els números dels tricolors. En una hipotètica classificació que tingués en compte només els partits disputats com a locals, doncs, l’Andorra estaria entre els millors.

La situació canvia radicalment quan l’equip surt del Principat. Apareix, llavors, l’Andorra senyor Hyde. Com a visitant, ha sumat només dos punts de quinze possibles. És a dir, dos empats i tres derrotes (a Vila-real, al Johan Cruyff i a Albacete). Només un equip del grup ha fet pitjors guarismes fora del seu estadi: el Madrid Castilla, que compta els seus partits per derrotes. Al primer grup, hi ha tres conjunts (San Sebastián de los Reyes, Tudelano i Extremadura) amb un punt i al 2 Costa Brava i Betis B també tenen només dos.

La jornada vinent, l’Andorra torna a jugar a casa. Rebrà, justament, el filial blanc-i-verd. Serà una bona oportunitat de millorar encara més el balanç al Nacional. I, de passada, d’agafar confiança per intentar trencar la mala ratxa com a visitant en el desplaçament de la jornada 12, al camp del Sevilla Atlètic.

Comentaris

Trending