Les altes temperatures podrien jugar en contra dels petards

Els venedors i Bombers estan alerta de l’evolució de la meteorologia per tal de veure com serà la manera de procedir, tant pel que fa a la distribució com a l’ús

Amb la proximitat de la revetlla de Sant Joan, arriba el moment de preparar-se i proveir-se d’un dels elements més utilitzats, els petards. Tot i que els distribuïdors del país tenen bones expectatives, i han tingut una arrancada positiva, hi ha un factor que podria jugar en la seva contra. Les altes temperatures no són precisament aliades dels petards, i els Bombers estarien alerta a l’evolució de la meteorologia per tal de restringir-ne l’ús. Així mateix, els venedors també temen que pugui afectar a les compres.

“Amb aquestes temperatures que estem tenint sí que ens fa una mica de por que la gent no vulgui comprar petards o que no en compri tants”, afirmen des de l’Armeria Andorrana. I no és una preocupació infundada. De fet, aquest diumenge ja es va produir un petit incendi, sense cap transcendència, a causa d’una bombeta. El cos de Bombers, d’altra banda, estaria pendent de l’evolució de la meteorologia per tal de decidir si se’n restringeix l’ús d’algunes classes de petards. “No poden impedir que es tirin tots”, asseguren els venedors, “però sí que poden reduir prou el llistat”.

Així mateix, les esperances es posen en la probabilitat de pluja. “Sembla que plourà i que ho podrem salvar, si no haurem d’esperar que baixin igualment les temperatures”, expliquen des de Piroprat. A més, els venedors també al·leguen a la responsabilitat dels compradors per tal de fer-ne un ús correcte. “Si es fa amb les distàncies adequades i en els llocs que correspon, no hi ha cap motiu per restringir res”, asseguren.

Aquest cap de setmana ha estat el primer que s’han posat les parades al centre d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. En ambdós casos estan d’acord en el fet que el començament ha estat positiu, i que les vendes s’equiparen, com a mínim a les del 2021 en aquesta etapa inicial. Tot i això, des de l’Armeria Andorrana també apunten a un segon factor que podria afectar a l’evolució de les compres. “Aquest any la festivitat cau divendres, i molta gent marxarà del país i possiblement els adquirirà a baix”, expliquen. D’altra banda, des de Piroprat també ho han tingut present, però pensen que “únicament perdrem algun comprador puntual”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending