L’Alpha Space es consolida

El festival alternatiu d’Escaldes s’ha celebrat aquest cap de setmana al Prat del Roure amb una bona afluència, tot i els factors que han jugat en contra

La tercera edició de l’Alpha Space arriba per consolidar el festival de cultura urbana d’Escaldes-Engordany. L’art, la música i l’esport més alternatiu han envaït el Prat del Roure i han portat els joves a apropar-se a la zona al llarg d’aquests dos dies. Tot i coincidir amb festius com Sant Joan o festes de poble, l’afluència ha sigut bona i des de l’organització en fan una bona valoració final. L’objectiu en aquesta ocasió era orientar els participants cap a l’Espai Jovent i donar-lo a conèixer, per tal de potenciar les activitats que es realitzen a les instal·lacions.

L’art més urbà, la pintura als murs, ha donat color a l’Espai Jovent. “Volíem que tingués un caràcter més proper, més semblant al que som en el dia a dia, era encara molt neutre i necessitava aquests canvis”, ha explicat la coordinadora del projecte, Suray Fernández. Diferents artistes han pintat murals al voltant de l’entrada de les instal·lacions, donant una imatge més acollidora i, sobretot, inspiradora. “Volem que els joves s’animin, que agafin pinzells i pinten, falta una mica d’influència i els estem donant referent a qui mirar, per veure com ho fan i perdre la por”, assegura Fernández.

La música i l’esport, així com les samarretes, el menjar i diferents activitats han tornat a donar la conjugació perfecta. Malgrat això, les dates han jugat en contra, i l’afluència ha sigut una mica menor que en les dues edicions anteriors. Però, Fernández assegura que “sempre ha anat circulant gent”. No s’ha comptabilitzat, però el pont i les festes de poble, “la gent ha marxat i hem notat menys assistents que les altres vegades”. Però això no rebaixa els ànims. Les ganes de continuar estan presents. “La intenció és crear una petita família, i les activitats són tan diferents que atreuen molta gent molt diferent, i es complementen entre ells”, apunta Fernández.

Comentaris

Trending