Al·lèrgic a l’autoritat

El Tribunal de Corts multa amb 500 euros un home per una discussió forta, amenaça inclosa, amb un urbà, la darrera d’una llarga sèrie d’incidents protagonitzats contra agents de cossos d’ordre

El Tribunal de Corts ha condemnat a una multa de 500 euros a un home per la forta discussió, culminada amb amenaces, que va mantenir amb un agent de circulació d’Escaldes-Engordany. El cas no tindria, potser, massa transcendència, si no fos pel fet que és només la darrera d’una llarga sèrie d’incidents similars protagonitzats pel processat que, fins i tot, en el moment del judici es trobava a presó per agredir un policia. Queda clar que té un seriós problema amb l’autoritat.

Els fets pels quals ha estat condemnat l’home es remunten a febrer del 2019. Va aparcar la furgoneta de l’empresa per a la qual treballava sobre la vorera i enmig d’una zona de sortida de vehicles al costat de la cruïlla entre l’avinguda de les Escoles i la del Pessebre, a Escaldes-Engordany. Llavors, un urbà de la parròquia li va recriminar aquesta conducta. Davant l’advertència de l’agent de circulació, la reacció del processat va ser desmesurada.

El processat, de fet, va anar al judici directament des de la presó, on estava ingressat per haver agredit un policia

Segons s’explica en la sentència, ara feta pública, l’home es va alterar i posar “molt nerviós”. Així, va increpar l’agent i li va etzibar que “si fessis bé la teva puta feina, això no passaria”. I és que, erròniament, es referia al fet que la zona de càrrega i descàrrega estava ocupada. També li va cridar “tu no saps qui sóc jo” i el va amenaçar de “partir-li la cara”.

En el judici, el fiscal va considerar els fets com a una contravenció penal d’amenaces lleus. Per això va reclamar una pena de multa de mil euros. L’advocada de l’acusat va demanar l’absolució, argumentant que tot es va deure a una pèrdua dels nervis.

Ara bé, si es fa cas a la resolució de Corts, queda clar que no era la primera vegada que l’home protagonitzava fets similars. Que perdia els nervis, per dir-ho d’alguna forma. I que qui rebia les conseqüències acabava sent un agent d’un cos d’ordre. Al contrari, com remarca la sentència, el processat tenia diversos antecedents penals per fets similars o altres conductes il·lícites. Així, es remarca una condemna del 2009 per injúries a l’autoritat i resistència lleu, una altra del 2010 pel mateix motiu i una tercera del 2013 per conducció temerària. També costaven càstigs per possessió de droga, desobediència greu a l’autoritat administrativa i conducció sota els efectes de l’alcohol. De fet, quan va ser jutjat, es trobava ingressat a la presó acusat d’una agressió a.... un agent de policia.

El Tribunal considera que, més enllà d’aquests (llargs) antecedents, l’acusat és culpable de la contravenció penal d’amenaces lleus. Ho argumenta principalment amb la declaració de l’urbà víctima de la mateixa i pel fet que “si bé manifesta no recordar exactament el que va succeir pel temps transcorregut sí que reconeix l’incident ocorregut i haver-se alterat fortament”.

En aquest cas, perdre els nervis li ha costat únicament una multa econòmica. En concret, de 500 euros, a banda del pagament de les despeses processals. Queda clar, però, que si aquest 

Etiquetes

Comentaris

Trending