AINA torna 40 anys enrere per un dia

El pròxim diumenge se celebrarà la inauguració de l’emblemàtic espai amb una trobada entre monitors d’ara i d’abans, per tal de rememorar aquells primers dies

El 19 de juny de 1982 s’inaugurava el que acabaria sent el punt d’encontre per a joves durant 40 anys. Aquest diumenge se celebrarà la fita amb una trobada a AINA, que reunirà les persones que ho van fer i ho fan possible tot. Al matí monitors d’ahir i d’avui es reuniran per conèixer-se, per compartir anècdotes en un lloc que ha estat clau a les seves vides. Mossèn Ramon ho espera amb moltes ganes i il·lusió, “és un dia molt important”.

Diumenge pròxim, 19 de juny de nou, AINA es vestirà de gala, de festa i de celebració. Són 40 anys a disposició dels més joves. “Aquí tenim una missió, que és la d’educar el carisma, els valors, crear amistat, ser autònoms i creatius”, explica mossèn. I aquest objectiu s’ha mantingut amb el temps, amb l’esperit dels milers de persones que han passat al llarg de totes les temporades que ha tingut les instal·lacions. “Farem intercanvi, cantarem cançons d’abans i d’ara i parlarem”.

De fet, al matí, s’espera que hi siguin fins a 130 monitors. Es farà una missa i un homenatge únicament per ells, per aquells que han portat endavant AINA any rere any, fins a sumar-ne 40. Parlarà el més gran, i també el més jove. Es podrà veure de primera mà l’ahir i l’avui de les instal·lacions que han tingut una evolució que s’ha notat amb el pas del temps, però que sempre ha estat positiva. A la tarda, arribarà el temps de la germanor, del poble, dels discursos oficials.

Mossèn Ramon explica que s’ha intentat representar el que va ser l’acte d’inauguració d’AINA al 1982. Per tant, s’ha convidat al cap de Govern per tal que parli com ho va fer el cap d’aquell any. També ho farà la síndica, en representació del síndic, i el cònsol. “He encarregat que facin un discurs amb contingut, per tal de poder fer tots plegats una mica de reflexió”, indica el mossèn. Amb aquest aplec, s’espera sumar els participants fins als 200. “Esperem que acudeixi gent que fa anys que no puja, molts d’ells ja són avis i vindran amb els nets, però van veure néixer aquest lloc, farem xocolatada, riurem i cantarem”, augura.

AINA s’ha mantingut ferm durant aquests 40 anys, en cap moment no ha decaigut. De fet, ha anat creixent en espais, ampliant amb bordes, fent renovacions, una d’elles a l’any 2000, incloent-hi l’ascensor per a discapacitats. “No hem parat mai, tot es fa com sempre, amb la qualitat de les colònies que organitzem que és el més important, tenir qualitat i no quantitat”, afirma el mossèn. “Aquí volem fomentar el muntanyisme, que és el millor esport que hi ha, l’activitat a l’aire lliure i crear una base”.

Etiquetes

Comentaris

Trending