Ai, mamà! El 8M, els pits i l’humor

Acció Feminista s’ha tornat a reunir a la Fada Ignorant, després de dos anys de pandèmia, per reivindicar la igualtat des del punt de vista més desenfadat

Acció Feminista (AFdA) ha continuat el que ha començat aquest matí. Ha seguit amb la revolució, però des del punt de vista més desenfadat. L’Hora Bruixa ha tornat a la Fada Ignorant després de dos anys de pandèmia, i ho ha fet per parlar d’una part molt important de l’anatomia femenina. Com deia Rigoberta Bandini a la seva cançó ‘Ay mamá’, “sense elles no hi hauria humanitat, ni bellesa”. Els pits femenins s’han tractat des de diferents àmbits. Des de l’òpera, fins a la salut mamària, passant per la història de l’art i, sobretot, per l’humor.

La recerca del tema ideal per a la jornada d’avui va enganxar l’associació en plena febre ‘Bandinista’. La cantant, Rigoberta Bandini, va presentar el seu tema musical per a representar Espanya a Eurovisió, i va ser un ‘hit’ absolut. És una oda als pits, a les mares, a les dones. És la història de la humanitat concentrada en una part del cos. I així ho han treballat des de l’AFdA. Amb un pit, no gegant com el de Bandini a l’escenari, però sí bastant, les historiadores Aurora Baena i Meritxell Blanco han fet un recorregut per les millors representacions dels pits en l’art, sota el títol ‘Tet a tet Ha Art’.

Tot i que l’humor ha estat present i ha estat la tònica continuada de la trobada, també ha estat necessari donar-li un punt seriós. Utilitzar la temàtica per educar les dones que hi eren presents. Per aprendre més sobre el propi cos, i saber-ne més sobre com cuidar-lo. Així, la doctora Júlia Martínez Illescas ha parlat de salut mamària, tan important per a la prevenció de malalties. El punt final de la vetllada l’ha posat l’actriu Txell Díaz, que ha fet una lectura dramatitzada.

També s’ha presentat el seu nou fanzine. Una revista treballada en conjunt des de l’associació i que s’ha pogut adquirir durant tota la vetllada a la Fada Ignorant. Les imatges que l’il·lustren són ‘collages’ creats a un taller organitzat per l’AFdA. Tracta temes, evidentment, feministes, i ha posat en relleu que “les dones en comunitat fem coses extraordinàries”. Tan extraordinàries, com agafar un insult i fer-lo propi, com és el lema de ‘Feministes de Guàrdia’. Com ha recalcat Baena, “dels seus insults, els nostres lemes”.

L’Hora Bruixa ha estat ‘la cirereta’. El que calia per tancar els actes del Dia de la dona d’aquest any. L’humor que sempre cal per enfrontar els temes més seriosos, per veure’ls des d’una altra perspectiva. Per encoratjar des del vessant més desenfadat a seguir lluitant per la igualtat de dones i homes cada dia de l’any. Per compartir experiències, vivències i fer comunitat. Per tenir les ganes de seguir lluitant quan demà les desigualtats continuïn.

IMG 6321
 

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending