Agressors o agredits?

Dos joves acusats d’un delicte de lesions asseguren que no van començar la baralla i que es van limitar a defensar-se després d’una batussa arran d’una discussió de trànsit

Que va haver-hi batussa ha quedat clar. Més dubtes, almenys atenent a les diferents versions presentades per fiscalia i advocats defensors, hi ha sobre si els dos joves que seien a la banqueta dels acusats van ser els instigadors i els agressors o tot just es van defensar. Per al ministeri públic, són autors d’un delicte de lesions, tot i que la presumpta víctima no ha comparegut al judici. Per a la defensa, en canvi, se’ls ha d’absoldre perquè en cap moment van tenir intenció de participar en una baralla.

Els fets es remunten a una matinada de desembre del 2015. On hi ha coincidència entre totes les parts és el punt d’origen de la suposada agressió: un gairebé accident pel fet que el cotxe de la víctima no respectés la preferència a una rotonda. A partir d’aquí, recriminacions via clàxon i llums per part dels cotxes on circulaven els processats i una mena d’estira-i-arronsa per carrers fins a arribar a Prat de la Creu.

El detonant de la batussa va ser que el cotxe de les presumptes víctimes es va saltar la preferència a una de les rotondes de l'avinguda Tarragona

Allà, i segons han explicat els dos acusats, la víctima i els seus acompanyants van baixar del vehicle i “ens van venir a buscar”. A partir d’aquí, es va produir l’enfrontament. Sempre segons la versió dels dos processats -ni la víctima ni els seus companys s’han presentat a la vista- ells van intentar evitar en tot moment la baralla però no va ser possible. Un ha afirmat que es va intentar apartar per trucar la policia i que, llavors, el presumpte agredit se li va llançar a sobre i li va tirar el mòbil a terra.

El seu amic ha explicat que va sortir del cotxe per intentar separar i fer de mediador en la discussió. Ha admès que va donar un cop de puny al cap a un dels altres participants en els fets, però només després que “ell em colpegés a mi”. L’arribada de la policia va acabar posant fi a la batussa, que s’ha jutjat a la vista.

Per a la fiscalia, que demana penes d’arrest nocturn i multes de 400 i 200 euros respectivament, els dos processats són culpables d’un delicte de lesions. Entén que les seves declaracions no són creïbles perquè “hi ha discrepàncies entre el que van dir a la policia, a la Batllia i avui”. Per tant, “no podem acabar de confiar en la seva versió”. Considera que “la intenció de colpejar era evident” i ha argumentat que, en canvi, les denúncies de la víctima i dels seus companys han de ser considerades vàlides, malgrat que no s’hagin presentat a judici.

Justament, aquest punt ha estat rebatut per un dels advocats dels acusats. De fet, ha posat en relleu que víctimes i testimonis “no han vingut i no se’ls ha pogut preguntar res”. Per tant, entén que “això no pot servir com a prova”. A banda, ha insinuat que s’haurien posat d’acord per donar la mateixa versió. “Són amics i han pogut parlar entre ells per quadrar les declaracions”, ha indicat, a banda de recordar que aquella matinada tots presentaven elevades taxes d’alcoholèmia. Per això, igual que l’altre lletrat defensar, han sol·licitat l’absolució dels dos processats.

Comentaris

Trending