Agressors o agredits?

Dos joves acusats d’un delicte de lesions asseguren que no van començar la baralla i que es van limitar a defensar-se després d’una batussa arran d’una discussió de trànsit

Que va haver-hi batussa ha quedat clar. Més dubtes, almenys atenent a les diferents versions presentades per fiscalia i advocats defensors, hi ha sobre si els dos joves que seien a la banqueta dels acusats van ser els instigadors i els agressors o tot just es van defensar. Per al ministeri públic, són autors d’un delicte de lesions, tot i que la presumpta víctima no ha comparegut al judici. Per a la defensa, en canvi, se’ls ha d’absoldre perquè en cap moment van tenir intenció de participar en una baralla.

Els fets es remunten a una matinada de desembre del 2015. On hi ha coincidència entre totes les parts és el punt d’origen de la suposada agressió: un gairebé accident pel fet que el cotxe de la víctima no respectés la preferència a una rotonda. A partir d’aquí, recriminacions via clàxon i llums per part dels cotxes on circulaven els processats i una mena d’estira-i-arronsa per carrers fins a arribar a Prat de la Creu.

El detonant de la batussa va ser que el cotxe de les presumptes víctimes es va saltar la preferència a una de les rotondes de l'avinguda Tarragona

Allà, i segons han explicat els dos acusats, la víctima i els seus acompanyants van baixar del vehicle i “ens van venir a buscar”. A partir d’aquí, es va produir l’enfrontament. Sempre segons la versió dels dos processats -ni la víctima ni els seus companys s’han presentat a la vista- ells van intentar evitar en tot moment la baralla però no va ser possible. Un ha afirmat que es va intentar apartar per trucar la policia i que, llavors, el presumpte agredit se li va llançar a sobre i li va tirar el mòbil a terra.

El seu amic ha explicat que va sortir del cotxe per intentar separar i fer de mediador en la discussió. Ha admès que va donar un cop de puny al cap a un dels altres participants en els fets, però només després que “ell em colpegés a mi”. L’arribada de la policia va acabar posant fi a la batussa, que s’ha jutjat a la vista.

Per a la fiscalia, que demana penes d’arrest nocturn i multes de 400 i 200 euros respectivament, els dos processats són culpables d’un delicte de lesions. Entén que les seves declaracions no són creïbles perquè “hi ha discrepàncies entre el que van dir a la policia, a la Batllia i avui”. Per tant, “no podem acabar de confiar en la seva versió”. Considera que “la intenció de colpejar era evident” i ha argumentat que, en canvi, les denúncies de la víctima i dels seus companys han de ser considerades vàlides, malgrat que no s’hagin presentat a judici.

Justament, aquest punt ha estat rebatut per un dels advocats dels acusats. De fet, ha posat en relleu que víctimes i testimonis “no han vingut i no se’ls ha pogut preguntar res”. Per tant, entén que “això no pot servir com a prova”. A banda, ha insinuat que s’haurien posat d’acord per donar la mateixa versió. “Són amics i han pogut parlar entre ells per quadrar les declaracions”, ha indicat, a banda de recordar que aquella matinada tots presentaven elevades taxes d’alcoholèmia. Per això, igual que l’altre lletrat defensar, han sol·licitat l’absolució dels dos processats.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.