Agafar por al transport públic

Persones d’una certa edat que són usuàries relativament habituals del bus lamenten el comportament d’alguns conductors, que les darreres setmanes han causat caigudes tant a l’interior dels vehicles com en algunes parades

Témer el bus. Agafar por al transport públic. Això és el que estan experimentant unes quantes persones, homes i dones d’una certa edat, que les darreres setmanes, potser ja alguns mesos en determinats casos, han patit accidents, diguem-ne que domèstics, arran del comportament d’alguns conductors. Hi ha hagut ocasions en què aquestes persones han acabat al servei d’Urgències per fer-se visitar per cops, contusions, sofertes arran de les maniobres brusques dels xofers.

Una frenada quan no tocava en veure que s’havia equivocat de trajecte o tancar la porta del bus en una parada sense ser conscient que hi ha gent que espera i que potser camina una mica més a poc a poc del que hauria. O del que van altres dels usuaris, és evident. Hi ha conductors matussers, i hi ha pressió per arribar complint els horaris. La combinació de les dues coses pot ser un desastre. Un perill per alguns usuaris.

Els darrers ensurts s’han comunicat a les companyies, que en algunes ocasions assumirà despeses mèdiques a través de les seves asseguradores, i s’han descartat actuacions legals, però sí que es reclama més consciència als xofers, sovint marcats per la ‘dictadura’ dels horaris

Ho expliquen alguns d’ells amb els corresponents informes mèdics sota el braç. Els darrers dies s’han viscut casos en el bus que porta d’Encamp a Andorra la Vella o l’interurbà de la capital. Són companyies diferents. I els problemes són similars. Una clavada de frens inesperada hauria comportat en una ocasió que dues dones acabessin agenollades en caure del seient. I ben just els va anar de no encastar-se al vidre separador que hi ha en alguns d’aquests busos.

En una altra ocasió, s’ha dit, el xofer va anar tan aviat a accionar el tancament de les portes i a posar en marxa el vehicle en una de les parades, que tot plegat va ocasionar un ensurt de tal magnitud que va acabar amb la dona a terra, primer, i a Urgències, després. Sortosament, el traumatisme a l’espatlla que va patir la usuària del bus, en aquest cas el d’Encamp, no va revestir gaire gravetat. La companyia, en aquest cas, segons que han explicat les fonts, assumirà les despeses mèdiques que escaigui a través de la seva assegurança i punt i final.

L’afectada hauria declinat fer cap altre tipus d’actuacions. Per no acabar marejada. Però sí que demana que es posi més seny en la conducció i que no es vulgui resoldre per la via ràpida certs moments que necessiten una mica més de cura. De fet, i amb tot, aquests casos són relativament lleus -n’hi ha hagut de més greus- encara que als familiars dels usuaris en qüestió els amoïna el fet aquestes persones que tenien una independència notable i ara, s’hi agafen por al bus, se’ls pot complicar la història.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending