Els afegits són tricolors

Dels sis gols anotats fins ara a Segona Divisió per l’FC Andorra, quatre han arribat al temps de descompte, el darrer contra l’Eibar, i han suposat sumar punts de gran importància

L’FC Andorra ha anotat, fins ara, sis gols en les primeres sis jornades de Segona Divisió. És a dir, a un pel partit. Bé, de fet, una dada curiosa és que si només es compta el temps reglamentari, els tricolors haurien anotat únicament dues dianes. Les quatre restants les han aconseguit en els afegits, fet que ha suposat quatre punts. El darrer exemple, el passat dissabte, quan Héctor Hevel va sentenciar el duel contra l’Eibar al minut 95.

En castellà, fa temps que Eder Sarabia, de tant en tant, empra una frase peculiar: “Hay que estar con las orejas tiesas”. I al món del futbol aquesta obligació ha de durar des del xiulet inicial fins als tres finals. Més en una categoria tan complicada com LaLiga SmartBank. Per ara, i potser amb l’excepció de Gijón i Las Palmas, l’Andorra compleix.

Els d’Eder Sarabia tancaran la jornada 6 en novena posició, a quatre punts del líder, l’Alabès, i amb un coixí ja prou confortable de sis amb relació a la zona de descens

Fins ara, els tricolors han marcat sis gols. Una mitjana d’un per partit. Ni entre les millors (el Vila-real B ha anotat 11) ni de les pitjors (destacar el fet que el Burgos, amb només dos a favor ha sumat deu punts, màxim rendiment). Ara bé, la dada curiosa pel que fa a l’Andorra és que quatre d’aquests gols (el 66% del total) han arribat en el temps de descompte del partit.

De fet, com ningú podrà oblidar fàcilment, el debut a Oviedo ja va marcar el camí. Pau Casadesús va ser el protagonista inesperat en marcar el 0-1 al minut 95. Aquell gol va suposar els primers tres punts de la temporada i ja ha passat a la història del club.

La setmana següent, va arribar la primera gran decepció de l’any: el 4-1 encaixat a Gijón. Ara bé, el gol tricolor, d’Alti, va ser anotat, també, quan ja es jugava l’afegit. En aquest cas, en el 94’. La història va estar molt a prop de repetir-se a Las Palmas. Ja es perdia 2-0, però, també en el descompte, Vilanova va disposar d’una ocasió immillorable per marcar que, en aquest cas, el porter local va salvar.

Després de la victòria contra el Granada, amb un gol anotat quan tot just s’havien disputat cinc minuts del partit, l’Andorra ha tornat a especialitzar-se a fer mal al rival gairebé sobre la botzina. A Anduva, el debutant Sinan Bakis va empatar també a l’afegit. En aquest cas, la diana va servir per salvar un punt.

I dissabte passat, novament gol al descompte. En aquest cas, ‘golàs’. En la darrera acció del duel contra l’Eibar, ja amb 1-0 al marcador, Héctor Hevel es va treure de la cama un impressionant llançament des de fora l’àrea que va servir per sentenciar el duel. Novament, l’Andorra demostrava que està despert fins a darrera hora.

Una virtut que, tot s’ha de dir, és realment important al món del futbol. De moment, ja ha servit per sumar punts que poden ser més valuosos. Per ara, passi el que passi al darrer duel de la jornada (Tenerife-Màlaga), l’Andorra acabarà en novena posició, a quatre del líder, l’Alabès i igualat amb equips que es troben en zona de promoció d’ascens. I, el que és més important, amb un coixí de sis punts amb la zona de descens, que permet afrontar amb més tranquil·litat (que no pas relaxació) els pròxims compromisos.

Comentaris

Trending