“A Andorra hem de tenir-la més llarga que ningú”

Ad Hoc s’oposa frontalment a la construcció del pont tibetà de Canillo i critica la majoria del comú de la parròquia per la inversió destinada al projecte, tenint en compte la crisi econòmica que travessa el Principat

A les crítiques que la minoria del comú de Canillo i una part de la ciutadania van realitzar per la construcció del pont tibetà que s’està duent a terme a la vall del Riu, s’hauran d’afegir les d’Ad Hoc. El col·lectiu considera que el projecte no va enlloc per diversos motius: un pressupost de més de tres milions d’euros enmig d’una crisi econòmica, un terreny sense possibilitats per acollir els vehicles dels visitants i la manca d’una proposta que complementi la infraestructura respectant el medi natural, entre altres coses.

Que no agrada, vaja. Gens. “Si no és el més llarg del món, a Andorra no ho volem. El pont més llarg del món, la tirolina més llarga, el tobogan alpí més llarg…Hem de tenir-la més llarga que ningú” ha declarat a l’Altaveu la portaveu d’Ac Hoc, Diana Torra. I és que la infraestructura tindrà una llargada de 592 metres i estarà situat a 200 metres d’altitud. Unes característiques força peculiars tenint en compte la climatologia de la zona. “A Arouca hi ha un de 516 metres, però, almenys, quan passes pots gaudir d’un paisatge inoblidable. Aquí, tindrem un camí que, si el segueixes, retornes al mateix lloc del qual has sortit. No hi ha vistes”, defensa Torra.

Una excavadora aranya que participarà en les obres al camí de la Vall del Riu.

Relacionat

Preparatius en marxa per iniciar les obres de construcció del pont tibetà de Canillo

“Diuen que es faran servir materials respectuosos amb el medi ambient, però no hi ha lloc per aparcar els cotxes ni cap manera de limitar l’entrada de gent. Al Roc del Quer ha plantat un restaurant i un aparcament, tindrem el mateix panorama a Armiana?”, ha denunciat la Portaveu, afegint que “des d’Ad Hoc volem que se sàpiga que el comú de Canillo s’està gastant més de 3 milions d’euros per anar enlloc, destruint una vall natural i l’antic poble d’Armiana, que forma part del patrimoni cultural del nostre país”.

Segons considera Torra, el format del projecte pertany a un model de turisme “antiquat”, i subratlla la necessitat d’oferir un “turisme autèntic per descobrir la natura”. “Els residents ens estem quedant sense espais per passejar a la muntanya, haurem de marxar fora a buscar el que ja tenim al país. No podem ser reserva de la biosfera i carregar-nos el medi natural, semblava que el coronavirus havia transmès un missatge important, però hi ha gent que encara no s’ha adonat del país preciós que tenim”, ha conclòs.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending