El premi AMIC-Ficcions recau en dues estudiants de l’escola andorrana de secundària de Santa Coloma

Noelia García i Laura Lucia Prados, amb el relat conjunt ‘El relat’, s’han endut el guardó, que per primer cop ha comptat amb la participació d’alumnes del Principat

La cerimònia dels premis s'ha retransmès en directe per Instragram.
La cerimònia dels premis s'ha retransmès en directe per Instragram. AMIC

Noelia García López i Laura Lucia Prados Olmedo, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma han estat les guanyadores del premi territorial AMIC-Ficcions 2020 el relat titulat ‘El destí’. En total, catorze alumnes de tres centres educatius del país han participat en la dotzena edició del concurs, dels quals, cinc van arribar a la final. Els guardons s’han donat a conèixer en un acte telemàtic retransmès a Instragram Live, a causa de la situació sanitària.

El concurs arribava enguany a la dotzena edició i és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) que persegueix l’objectiu de promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris on es parla. Enguany, ha comptat amb la participació de 3.660 estudiants de 277 centres educatius, nois i noies d’entre 14 i 18 anys, dels quals catorze d’Andorra. En total, s’han presentat 1.500 relats i dos dels escrits a Andorra van ser seleccions pel jurat per a la final.

El Premi Territorial d’Andorra, un guardó que s’ha entregat per primer cop en l’històric del concurs, ha recaigut en les dues estudiants de secundària, que participaven sota el pseudònim NL. El seu relat, ‘El destí’, ha estat reconegut pel jurat com “una història entranyable i que captiva el lector gràcies a la seva narració detallada que evoca sensibilitat”.

De les 172 històries finalistes, el Premi a la Millor Història AMIC-Ficcions 2020 ha caigut en mans del grup Larian, integrat per Laia Bosch Fontan i Arián Márquez Martínez, de l’Escola Sant Andreu – Manyanet de Barcelona, pel seu relat ‘La cova dels records’. El jurat, format per experts dins del món literari i cultural, ha considerat que la història mereixia el primer premi “per la destacada agilitat en el gust argumental, que sap combinar l’acció escaient en una narració d'aventures amb la necessària creació d'expectatives, i una fluïdesa narrativa que la connecta amb el llenguatge audiovisual”.

La Segona Millor Història AMIC-Ficcions 2020 ha estat per Alba Benjumea Farés, del col·legi Vilagran de Salt, per l’obra ‘L’oblit’, en la qual el jurat considera que “es narren amb precisió les escenes quotidianes que formen la història principal”.

Comentaris

Trending