Tornar als concerts

fernando blanco removebg preview

Fernando Blanco

Soci-consultor de SisèGrau

Comentaris

L’èxit del Jambo Andorra d’aquest cap de setmana ha demostrat que no només la gent té moltíssimes ganes de tornar a la normalitat sinó que, a més a més, es poden planificar esdeveniments massius amb les mesures actuals de seguretat. Feia goig seguir a les xarxes socials les imatges que anònims ciutadans penjaven del festival, organitzat al detall, just quan s’acosta l’obertura de l’Andorra Mountain Music, en només dues setmanes.

Les primeres experiències de xous a Espanya en llocs tancats, com ara el concert de Raphael al Wizink de Madrid i el de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi, han resultat reeixides o, almenys, no han deixat titulars de contagis massius, amb la qual cosa podem esperar que la pausa de més d’un any que ha patit el sector de l’espectacle ha arribat al seu final.

“Poques activitats comercials comprometen a tants sectors com el de l’espectacle, fet que fa que aquesta tímida reobertura dels calendaris de xous i festivals sigui una excel·lent notícia, no només pels qui gaudim de concerts”

Per qui no ho sàpiga, els festivals de música són negocis on no només participen els artistes, sinó que darrere d’ells es mouen una enorme quantitat d’empreses, moltes d’elles petites i algunes absolutament específiques. Quan gaudim d’un concert d’una hora i mitja, ja mesos abans un veritable exèrcit de professionals s’han posat en marxa, des dels publicistes que l’anuncien i els informàtics i dissenyadors que fan la web i el sistema de ‘booking’ fins als muntadors d’escenaris, electricistes, il·luminadors, càtering, transportistes, perruquers, maquilladors, fotògrafs i attrezzo, entre altres, que treballen en coordinació fins al bis final, i que aquell nefast març de 2020 van veure com de cop la seva feina es paralitzava a tot arreu, sense tenir la possibilitat, molts d’ells, de reconvertir-se degut, justament, a l’especificitat de la seva professió.

Poques activitats comercials comprometen a tants sectors com el de l’espectacle, fet que fa que aquesta tímida reobertura dels calendaris de xous i festivals sigui una excel·lent notícia, no només pels qui gaudim de concerts.

És hora que el gran públic perdi la por i aquí tenim molta feina a fer qui treballem en comunicació, les empreses promotores i l’administració mateixa, ja que vist que les fronteres comencen tímidament a obrir-se, podem esperar un estiu amb una activitat turística que pot portar-nos una mica d’optimisme. Ens cal comunicar de manera òptima i coordinada que, amb prevenció, nosaltres i els nostres visitants podrem gaudir un altre cop del cine, el teatre, els festivals i tot allò que acompanya al nostre producte Andorra.

En resum, tornar als concerts, amb prudència, pot ser l’embranzida inicial i un estímul d’importància per tornar a gaudir de l’oci, motor imprescindible de la nostra economia.

Etiquetes

Comentaris

Trending