La solitud i els trastorns addictius

Eva Tenorio Projecte Vida

Eva Tenorio

Presidenta Projecte Vida

Comentaris

L'aïllament impedeix a la persona obtenir molts beneficis que les relacions socials ofereixen: suport, intercanvi d'idees, integració en un grup.

Està demostrat que les persones amb majors nivells d'aïllament i solitud mostren més propensió al consum de drogues. Una recerca realitzada per la University of New Brunswick, Saint John (Canadà) va demostrar una correlació positiva significativa entre el nivell de solitud i l'abús de substàncies, sent la més comuna l'alcohol, en un 49,8% dels participants. És a dir, en la mesura que existeix un aïllament social crònic s'incrementen substancialment les possibilitats que la persona acabi convertint-se en un alcohòlic.

Les addiccions durant molts anys s'han considerat un problema moral, de falta de voluntat, no eren tractades com a malalties, faltant molta comprensió per part de la societat, així com molta sensibilització per part de metges, psicòlegs....... El que ha generat molt més aïllament per part de les persones amb trastorns additius i les seves famílies.

“Des de Projecte Vida hem organitzat i promogut els grups d'ajuda mútua per a intentar mitigar aquest aïllament que patim les persones amb un trastorn per consum de substàncies i les famílies o cuidadors”

Des de Projecte Vida hem organitzat i promogut els grups d'ajuda mútua per a intentar mitigar aquest aïllament que patim les persones amb un trastorn per consum de substàncies i les famílies o cuidadors.

Un grup d'ajuda mútua és un espai en el qual diverses persones que comparteixen un mateix problema o dificultat es reuneixen per a intentar superar o millorar la seva situació.

Els grups d'ajuda mútua proporcionen suport emocional, un espai en el qual cada persona es pot expressar lliurement sense ser jutjada, permet rebre coneixements d'altres persones que han viscut les mateixes experiències i sobretot i més important, genera vincles socials i trenca aquest aïllament.

Els vincles socials redueixen el risc de patir malalties neurodegeneratives, redueixen l'estrès, ens fan més feliços, allarguen la vida, faciliten la resolució de dificultats, les persones se senten més fortes, augmenten l'autoestima i l'ànim.

Us animem a apuntar-vos a aquests grups d'ajuda mútua totalment gratuïts enviant un correu electrònic a projectevidaandorra@gmail.com i també a col·laborar amb nosaltres, enviant un SMS social que promou Andorra Telecom amb la paraula VIDA al 604, realitzant un donatiu o fent-te soci de Projecte Vida. Projecte Vida, ha rebut formació de moderadors de grups d'ajuda mútua per part d’ACTIVA’T X LA SALUT MENTAL.

Els grups estan organitzats per Projecte Vida, subvencionats pel ministeri d'Afers Socials, Joventut i Igualtat del Govern d'Andorra i amb la col·laboració del Servei de Joventut d'Andorra la Vella.

Comentaris (1)

Trending